[]

jelibon olayı

arkadaşlar malumunuz melih gökçek televizyonda 6 milyar dolarlık jelibon reervi bulunduğunu söyledi gayet inanarak.

şunu anlamadım. adam jelibon'un ne olduğunu bilmiyor olsa ve bunu hakikaten maden falan zannedip trollense anlarım.

en başta diyor "hani çocukların yediği var ya" diye. yani adam jelibon'un ne olduğunu biliyor.

şimdi bu adam jelibon'un ne olduğunu biliyorsa, jelibon'un topraktan çıktığını falan mı sanıyor? hani ayı şeklinde çıktığını sanmıyordur herhalde o kadar da değildir ama böyle hamur gibi jelibon hammaddesi çıkıyor da fabrikada buna ayı şekli, hayvan şekli falan verilip paketlendiğini mi sanıyor?

yani anlayamadım, hem ne olduğunu bilip, hem de böyle bir rezerv bulunduğunu bir insanın söyleyebilmesi için jelibon'u ne zannediyor olması lazım?

 
aynı isimli değerli bir maden olduğunu sanıyor.


  • brkylmz  (01.07.22 18:40:49) 
yeraltındaki jelibonu, jelibon yapımında kullanılan bir şey zannetmiş olabilir. hani o maden çıkarılıyor, jelibon yapılıyor, satılıyor gibi. böylesi bile aşırı komik ama benim aklıma gelen en "makul" açıklama bu oldu yani :)


  • der meister  (01.07.22 18:45:09) 
bana biraz gündem değiştirme uğraşı gibi geldi. sizce?


  • rallied  (01.07.22 18:50:07) 
Rallied gibi diyecektim ben de. Akpnin jokeri(sakaci)


  • floydian  (01.07.22 19:15:30) 
Zırva tevil götürmez.


kendisi harikalar diyarında yaşadığı için normal gelmiştir...
  • anon1m  (01.07.22 19:18:01) 
Bir ihtimal, sakızın petrol temelli polimerlerden yapılması gibi jelibonun hammaddesinin de böyle bir şey olduğunu düşünüyordur.


  • gabe h coud  (01.07.22 20:11:54) 
@brkylmz, @gabe h cloud +1

Yenen jelibonun adının böyle bir maddeden geldiğini düşünmüş olabilir. Ama bence hiçbir şey düşünmedi, düşünme işini sonraya bıraktı. Zaten dikkat ederseniz "resmi kaynaklarda da açıklandı" gibi bir şeyler dedi. Halbuki böyle bir şey olmadı (haliyle). Sadece o an üstüne fikri olmadığı bir konuyu otoriteye başvurarak güçlendirmek istedi.

Olan şey şu, bir yerde böyle bir şey okudu, okuduğu şey hükümeti destekleyici bir dille yazıldığı için bunun ancak yetkili bir ağızdan çıkabileceğine inandı ve doğru varsaydı. Doğru varsaydığı için kafasında "demek jelibon diye şeker dışında da bir şey varmış" diye düşündü ve çok kafa yormadan geçti.

Burada jelibon çok absürt olduğu için için tuhaflığı daha göz önüne çıkıyor ama aslında birçok siyasinin konuşması gizli jelibonlardan oluşuyor. Sadece daha terimsel sözcükler kullanıp "ben böyle düşünüyorum" diye bağlıyorlar.
  • akhenaten  (01.07.22 20:28:10 ~ 20:29:20) 
bugun sokak roportajinda da sormuslar insanlar bilememis. ama belli bir yasin uzerindekiler jelibon'un ne oldugunu bilmeyebilir.bunu anlayisla karsiliyorum. misal benim cevremdeki belli yas uzeri kisiler de bilmez jelibonun ne oldugunu. garip olan, melih aktif twitter kullanan birisi ve ilgili fake twiti gormus ki boyle bir yorum yapiyor. o kadar twitter kullaniyor ama espri amacli atilmis birt twiti gercek sanmis. sorun burada. gerci bu adamdan fazla bir sey beklemek de ne biliyim...


  • exlibris  (01.07.22 21:13:11 ~ 21:15:05) 
ciddi ciddi bunu yiyenler var, cok aci verici bir sey, Iktidarin sis bombasidir bunun gibi operasyonlar. Gundem rte'nin firildakligi olacakti, isvec be finlandiyaya karsi geri adim atmasi olacakti, tgrtlinin kasedi olacakti, Caniklinin yolsuzlugu olacakti ama Melih gibi gereksiz bir trolun sozu gundem oldu, yazik gunah


  • neverletyougodown  (02.07.22 03:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.