[]

Mezardaki Yabani Otlarla Mucadele

ramazan bayraminda gittigimde mevsimden de oturu daha kisaydi bu otlar temizledim ustune bi kat ince cicek topragi attim 3-4 tane de cicek diktim. bugun teyzem bu fotografi atmis. yani cicegin buyumedigi yerde bu ** otlari nasil bu kadar ortaligin anasini belleyebiliyor vallahi delircem. yok mu bunlarla mucadelenin teknik bir yolu ya ilac vs gubre bilmem ne zikkimsa hic de anlamam :(

gorsel yuklenmemis, tekrar yukledim.


 
İlaç atıp tüm bitkileri öldüreceksiniz, sonra yeterli süre geçtikten sonra yeni çiçekler ekeceksiniz.

Ektiğiniz çiçek/bitkilerin haricinde açıkta kalan toprağı siyah örtü ile örteceksiniz.

Bu sayede hem toprakta nem kaybı olmayacak, hem de böceklerin ve rüzgarın taşıdığı tozlanmalar ile yeni yabani bitki büyümeyecek.

Fiziki olarak da yabanileri yolup, örtü işini yapabilirsiniz, ama bir süre yine topraktaki tohumlardan çıkmak isteyenler olabilir.
  • John Bloor  (01.07.22 12:37:20) 
tek tek çiçek yerine mezarı komple kaplayacak bir tür dikin. acem halısı veya iran halısı türlerinden 3-5 sap dikseniz, bir seneye komple mezarı kaplar, hem görsel olarak çok güzel oluyor, hem sulamadır, çapadır, bakım istemiyor, hem de başka ot çıkmasına izin vermiyor.
m.facebook.com

  • halanne  (01.07.22 13:22:10) 
halanne+1
Ben de dün gittim anneciğime. 2 ay önce bakım yaptırmıştık. Otaları filan hep temizlemiştik, aynı gösterdiğiniz gibi olmuş. Yine yolduk ettik ama kabristandaki diğer yerlere baktığımda örtücü bitki ekmiş olanların üzerinde yabani bitki bitmediğini gördüm. Kısmetse sonbahara biz de öyle yapacağız.

  • SiyamkedisiZorro  (01.07.22 14:48:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.