[]

site yönetimiyle sorunlar yaşıyoruz lütfen yardım

yeni sitede site yönetimini mütahattit yandaş site yönetime vermiş :)
1-) site yönetimi kafasına göre karar almadan aidatı yüzde 80 arttırdı. böyle bir hakkı var mı? eğer ödemezsek sıkıntı yaşar mıyız? eski aidatı ödemeye devam etsek sıkıntı olur mu icrayla alabilirler mi?
2-) hala su saatleri takılmadı tek saat var şantiye suyu çok pahalı geliyor ödemezsek icrayla alabilirler mi ?
şimdiden teşekkürler....

 
Kafasına göre derken nasıl kafasına göre mesela? Bir sabah size mail atıp "aidat şu kadar oldu" derlerse o olmaz tabii toplantı yapılır masrafların arttığını eski aidatlarla buna yetişilmediğini belgelerle ispatlarlar ve çoğunluğun oyunu alırlarsa o zaman artırabilirler.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (01.07.22 10:54:42 ~ 10:55:06) 
Site ve apartman aidatları, yönetim toplantısında belirlenir ve imza altına alınır öyle kafasına göre karar alınamaz. Eğer mal sahibi iseniz arayıp benim böyle bir karardan haberim olmadı diye sorun.


  • solo  (01.07.22 10:59:44) 
@kaleci aynen mesaj attılar şu kadar oldu dediler.
@solo sorduk giderleri karşılamıyor diyor. ödemezseniz icraya veririm dedi.

  • sizofren06  (01.07.22 11:21:46) 
aidat yetmiyorsa olağanüstü genel kurul çağrısı yapılır, gündem belirlenir, aidatlar görüşülür, oylanır, karara bağlanır.

aidatların arttırıldığı genel kurul kararını talep edin, vermezlerse istediği icraya verebileceğini söyleyin. icraya verince de borcu inkar edin, mahkemeye versin.

veya önceki kararda "yönetime gerektiğinde aidatları arttırabilme, ek aidat toplama yetkisi verilmiştir" şeklinde bir karar oylanıp kabul edilmişse o zaman da arttırım yapabilirler. ama sizin de itiraz etme, taslak bütçeyi talep etme ve usulsüz olduğuna dair karşı dava açma hakkınız vardır.
  • kibritsuyu  (01.07.22 11:29:53 ~ 11:36:38) 
Arkadaşlar yasal tavsiyeleri vermişler ancak mal sahibiyseniz farklı bir tavsiyem olacak, aidat ödemezseniz ya da yasal yollara başvurulsun vs derseniz VE aidat gerçekten düşük olduğu için site yönetiminin nakit akışını sürdürememe riski varsa site yönetimi ile ilgili hizmetleri alamayabilirsiniz, yani en basitinden suyunuz kesilebilir mesela ve o hukuki süreçler aylarca sürüyor. Sonra suyu olmayan daireyi 2-3 sene boş tutmak zorunda kalırsınız. Haberlere çıkan batmış site olayları genellikle bu şekilde oluyor. Bence gidin efendi gibi bi konuşun, gelir gider cetvelini inceleyin herhangi yasal bir olaya girmeden önce.

Mal sahibi değilseniz ve taşınmak problem yaratmazsa o zaman yapıştırın gitsin, hiç sıkıntı yok acımayın :)
  • roket adam  (01.07.22 13:58:55) 
yönetim değişmediği sürece muhtemelen fahiş aidat uygulaması ve karşılığında hizmet alınamaması sorununu yaşama ihtimaliniz çok yüksek. bizim de aynı sorunumuz vardı, inşaatı yapan firma bilindik bir site yönetim firmasına yönetimi vermişti. bu arkadaşlar da yüksek aidat toplayıp hizmet vermiyorlardı. gerekli imzayı toplayıp olağan üstü genel kurul yaparak elemanları postaladık. yönetim kurulu kat maliklerinden oluşuyor, idare için yönetim firması seçme yetkisini kendilerine verdik oldu bitti. hem şişirme aidatlar düştü hem de yapılacak hizmet ve yatırımlara genel kurulda oturanlar karar veriyor.


  • surprise  (01.07.22 18:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.