[]

Filipinli kız ile Türkiye'de evlenmek

Merhaba,

İnternetten tanışıp konuştuğum, 3 aydan fazla bir süredir ilişki içinde olduğum kızı Türkiye'ye getirip evlenmek istiyorum.

yargılamadan cevap verirseniz sevinirim.

ben internette araştırma yaptım ama cevap bulamadığım bir soru var:

Turizm amaçlı eVisa ile Türkiye'ye geldiğinde evlenebilir mi?

daha önce böyle bir şey yapmış birisi ya da tanıdığı olan varsa genel tecrübelerini de benimle paylaşabilirse çok makbule geçer.

 
ülkeye nasıl geldiği ya da hangi izinlerle kaldığı önemli değil gerekli belgeleri sunabildiğiniz sürece. türkiyeye gelmeden önce bu belgeleri tamamlamasını öneririm, listesi hemen her belediyenin sitesinde var.


  • posthuman  (01.07.22 09:18:23) 
benim bir arkadaşım pilipinlerli bir bayanla evli. yaklaşık 5 seneden fazla evli. 1 sene önce vatandaşlığı almıştı bayan.


  • mikahakkinen  (01.07.22 09:49:43) 
Ülkeye gelmek için uçak vs masraflarını senden isterse direk engelle geç, Türkiye'den çok kişi böyle dolandırıldı haberin olsun.

Sorunun cevabını bilmiyorum da uyarayım dedim.
  • solo  (01.07.22 10:04:54) 
Abimin 5 yildan fazladir birlikte oldugu filipinli sevgilisine 9-10 kere basvurmus olmasina ragmen red verdiler, en son vazgecti. Kiz orada kurumsal bir firmada calisiyor biz de buradan her turlu belgeyi sagladik. Gelince evlenilebiliir mi emin degilim ama bence evlenilebilir, onemli olan gelebilmek. Afgan suri yuruyerek geliyor filipinli turist parasiyla evragiyla 10 gunlugune gelemiyor


  • mirafiori  (01.07.22 12:12:26) 
Cevaben: Turistik vize ile geldiğinde evlenebilir tabii, ama dönmemesi için evlendikten sonra nasıl bir yol izleyeceksiniz onu araştırın derim ben.
Ancak diğer yandan solo+1, 3 ay yahu...

  • SiyamkedisiZorro  (01.07.22 14:51:04) 
Uluslararası evlenme ehliyet belgesi gerekiyor. Filipinliler genelde boşanamıyorlar evliliklerinden ve dışarıda nikah kıymaya yöneliyor ya da ömür boyu ayrıldıkları kişi ile evli gözüküyorlar.

Bu evlenme ehliyet belgesi ikinci evliliğe engel bir durum var mı onun belgelendirilmesi, evlendirme dairesi sizden bunu isteyecektir.
  • osmanyueksel  (01.07.22 21:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.