[]

MEB'e atandıktan sonra istifa etmek?

Merhaba sayın hocalarım,

MEB'e atandıktan sonra sanırım belli bir sene mecburi hizmet zorunluluğu var. Diyelim ki, x şehrine atandınız ve zorunlu hizmet süreniz dolmadan istifa ettiniz. Bunun bir yasal yaptırımı filan var mı kişiye? MEB'de öğretmen arkadaşlardan konuyla ilgili bir fikri olan varsa ve paylaşırsa ne de güzel olmaz mı?!

Not: Özelde İngilizce öğretmeniyim, hiç MEB'e atanmak gibi bir kaygım olmadı. Kulağa manyakça geliyor olabilir ama öyle işte. Neyse. En son 10 küsür yıl önce üniversiteyi bitirirken girdiğim KPSS'ye geçen yıl nasıl bir şeydi bu yahu diye öylesine girmiş bulundum. Aldığım puan atanma ihtimali olan bir puanmış meğer. Yakında yapılacak atamaya başvursam mı başvurmasam mı diye düşünürken, yav ben şimdi atansam bile, muhtemelen bunalır istifa ederim diye düşündüğüm için bu soruyu sorasım geldi. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

 
Mebde zorunlu hizmet tayinle ilgili bir kavramdır. Zorunlu hizmet bölgelerinin dışına tayin istemek için vs. Çalışma süresiyle ilgili zorunluluk yok. Hemen istifa edebilirsin.

Özel sektörde öğretmenler marka olmamışlarsa kolay harcanıyor ve yaş ilerleyince istihdam zorlaşabilir. İmkan varsa devlet en iyi. Ama dediğim gibi hemen her istediğin şehre gidemeyebilirsin
  • efruz  (30.06.22 23:35:33) 
bir de istifa versen bile ilerde tekrar dönebilme şansın oluyor. tabi bunun olması için atandığın alandan o yıl boş kadronun açılması gerekiyor diye biliyorum. ben öyle duymuştum. fırsatım olsa bu atamayı değerlendirirdim. umarım seni en mutlu eden yerde göreve başlarsın/devam edersin.


  • puslukitalaratlasi  (30.06.22 23:58:18) 
Teşekkür ederim @efruz ve @puslukitalaratlasi. Nazik temennin için ayrıca teşekkürler @puslukitalaratlasi.


  • alessandro del pieroglu  (01.07.22 00:48:49 ~ 01:00:14) 
istifa ederseniz, şuan hatırlamıyorum yılını, birkaç yıl boyunca kpss puanıyla tekrar meb'e başvuramıyorsunuz.


  • haistre  (01.07.22 02:00:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.