[]

Kar amacı gütmeyen uluslararası yardım kuruluşunda çalışmak.

Böyle bir kurumda orta düzey yönetici pozisyon için görüşme yaptım ve teklif aldım. Maaş piyasanın bir tık üstünde ve yabancı para cinsinden. İlerde kurumun yurtdışındaki bölge ofislerine geçme imkanı da olaibliyormuş.

Peki soru ne diyeceksiniz? Şu: Görüşme süresince 5 farklı insanla tanıştım ve böyle ilginç bir hal ve tavır içindelerdi. Dünyayı kurtarıyoruz, burada çalışmak bir ayrıcalık, herkes buralara gelemez, bütün dünya bize iyi bakmalı vesaire. Sadece teklifi kabul edersem yöneticim olacak kişi bir tık normal gibiydi.

Bir de çalışma ortamının bir tık ilginç olabileceği gibi bir izlenim edindim. Sanki böyle işi junior'a kitleyip, sürekli övünmekle meşgul, sosyal medyada PR kasıyor gibi bir durumlar.

Ya neyin havası bu kardeşim? Piyasa seviyesinde üstelik TR gibi yerde yabancı para maaş alıyorsun. Üstünde bütçe zart zurt baskısı olmadan çalışıyorsun. Sanki kendi cebinden iyilik yapıyor.

Neyse, böyle bir tecrübeniz olduysa tasiye ediyor musunuz? Düzgün ve tatmin edici bir çalışma ortamı var mı? Yoksa sürekli ego savaşları ve PR mi? Uuzun süre çalışılır mı yoksa 6 aydan sonra kaçmanın yolları mı aranır?

Teşekkür ederim şimdiden.

 
Daha önceden 6 ay diye girdim 27 ay çalıştım. Sözleşmem bitmeseydi daha uzun sürede çalışırdım. Yardım Kuruluşuydu, ($) cinsinden alıyorduk maaşı ve merkez ofisimiz amerikaydı. Görüştüğün insanların 2'si HR sanırım. 2 tane de başvurduğun bölümden geliyor. ( Bende 4 kişi ve böyleydi )

Bu tarz yerlere ilgin varsa denemekte fayda var olmazsa başka yere geçersin.
  • huzunbaz palyaco  (30.06.22 15:45:45 ~ 15:46:29) 
@huzunbaz palyaco tesekkurler. ilk görüşme HR idi, dediğin gibi 2 kişi.

sonra ikinci görüşme direct-report idi. üçüncü görüşmede de tepe yönetici ve tam anlamadığım bir başka yönetici ile tanışma, sohbet etme gibiydi.

dediğin gibi denesem ölmem tabii ki ama sık iş değiştirmek biraz tatsız bir deneyim.
  • kaptankedi  (30.06.22 16:28:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.