[]

Macbook air 8 gb mı 16 gb mı

Merhabalar.

Macbook air almayı düşünüyorum. M1 çip. 8 gb ile 16 gb arasında kaldım. Şu an arada 4500 tl fark var. Günlük ve iş için kullanacağım ama iş için de öyle çok ağır programlara ihtiyacım olmuyor, daha çok office vs. Ama almışken uzun süre kullanmak istiyorum, kararsızlığım biraz bu yüzden. 8 gb beni uzun süre götürür mü yoksa 4500 tl'lik farka değer, 16 gb mı al dersiniz?

Şimdiden teşekkürler!

 
uzun süreli kullanma planınız varsa sadece bugünkü kullanım kapsamınıza göre değerlendirmeyin bence. çok fark etmeyecekse tabii ki fazla ram işe yarar.

ama mesela benimki 2015 8gb pro. en sert müzik yazılımlarından adobe'lara ve unity'ye falan 1 kere zorlanmadı. bilgisayarı alırken bunların hiçbirini kullanmayı planlamamıştım.
  • patronaj1  (30.06.22 12:26:04) 
Öncelikle Macbooklar uzun ömürlü cihazlar, yani size yıllarca hizmet edecekler, Eğer sistemi yoracak uygulamalar çalıştırmayacaksanız, sadece internette dolaşıp film izleyip mail atmak için kullanacaksanız 8Gb yeterli olacaktır, Ancak unutmamanız gereken bir şey var, Alacağınız m1 çipli macbook air'in ramlarını öyle pc ramleri gibi upgrade edemiyorsunuz yani şimid 8Gb alayım bir iki sene sonra gider ram alır upgrade ederim deme şansınız yok.

O yüzden paranız varsa 16Gb alın derim, şu anda sistemi yormuyor olsa da gelecekte çıkacak yeni uygulamalar daha fazla ram'e ihtiyaç duyabilir, unutmayın macbook'lar uzun ömürlü demiştik, 10 yıl sonra bile kullanabileceğiniz bir makinenin ram'i 10 yıl sonra kuşa dönebilir.
  • solo  (30.06.22 12:31:19) 
Değer, 16gb alın.

Yazılım ve yazılımcı kalitesi her gün düşüyor, 8 bugün yetse bile yarın yetmeyecek.
  • plutongezegendegilmi  (30.06.22 12:34:47) 
8 aldım bahsettiğiniz işler için 8 bile fazla. :D


  • hochgeschwindigkeitszug  (30.06.22 16:03:45) 
8 fazla +1

Max 5.5-6 gördüm. zaten hiçbişey yapmasan bile 3-4 arası oluyor. ki 6 gördüm dediğim 30 sekme, video, twitter appi, müzik falan yani.

M2 air de 8 gb baz model ile çıkıyor, yeterli olmasa bazı 8 yapmazlar abi al geç. 2-3 seneye satar yenisini alırsın. değer kaybetmiyor cihaz.
  • garavel  (30.06.22 20:59:03) 
ben de arada kalıp, sonra 16 gb olanında karar vermiştim. Öncelikle kesinlikle 8 gb yeter. ben sadece uzun vadeli baktığım için, ve cihaz ram yetmediği zaman dahili hafızayı da ram olarak kullandığı için uzun vadede dahili hafızayı da yorar diye 16 gb almaya karar verdim. 256 gb ve 16 gb ramli cihazım var.

şu an iPad'i 2. ekran olarak kullanıyorum ve ipadde whatsapp'ı yansıtıyorum. aynı zamanda chrome'da 6 sekme açık ve spotify'dan müzik dinliyorum.

anlayacağın aslında çok da fazla bir şey yapmıyorum ve anlık ram kullanımım 10.72 gb. sistem ram bol diye rahatlıkla yayılıyor aynı kullanımı 8 gb ram olan cihaz da yapardı ama mobil cihazların-apple cihazların bile bol ramli olduğu dönemde yükseltilemeyen ramli bir cihazı ben olsam 8 gb almazdım.
  • denizgonen  (30.06.22 21:39:02) 
Ben de aynı ikilemde kalıp hem bi kere alıp 10 sene kullanacağım hem de arada oyun da oynarım diye 16 gb aldım. 5-6 ay kadar oldu. Oyun bilgisayarı gibi değil elbette ama gerçekten tatmin edici. 2014 Tomb Raider bitirdim. Öyle ortalama grafiklerle de değil. Bi iki tık yüksek grafiklerle. M1 Maclerde ram GPU katkısı da sunduğu için bence önemli. SSD'den kısıp ya da pro 8 almaktansa Ram eklenerek air alınabilir. Bi tık geç geliyor bu arada bilgin olsun. Hazırda olmuyor genelde. Birkaç hafta kadar bekleyebilirsin.

Uzun vade kullanacaksan da bi zaman sonra değişmeyi düşünürsen de aklında şunu bulundurabilirsin, verdiğin para havaya gitmiyor, çünkü ürünün değeri düşmüyor. Satarken de aynı şekilde çok az kayıpla satıyorsun. Dolayısıyla bence 16 al kafan rahat olsun.
  • vaveylababa  (01.07.22 10:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.