[]

Bayramdan Sonra Almanya'ya Gitmek

Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşımın, yeşil pasaport sahibi eşi ve 3 çocuğu bayramdan sonra Almanya'ya 40 günlüğüne turistik amaçla gitmek istiyorlar. Gidiş dönüş uçak biletleri alındı. Galiba gümrük polisleri, kişi başına günlük 45 euro teminat veya kredi kartı ve orada kalacakları süre boyunca geçerli olacak bir sağlık sigortası istiyorlar. Sigorta işi net ama günlük kişi başı 45 euro'luk teminat işi net bir şekilde açıklanmamış. Süreç ne şekilde işliyor bilmiyoruz.

Gidecek olan 4 kişinin sadece biri reşit, ötekiler 10 yaş altında. Yakın zamanda yeşil pasaportla Almanya'ya giden biri, bu konularda bizi aydınlatabilirse çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Benim kardeşim geçen martta yeşil pasaportla beni ziyarete geldi. Berlin'de polis kardeşime sadece dönüş tarihini sormuş. Ne kadar parası olduğunu sormamış.


  • chihirovekohaku  (29.06.22 18:56:18 ~ 18:56:42) 
@chihirovekohaku

Havaalanında falan para pul işleriyle ilgili bir şey sorulmamış mı? Ya da sigortayla ilgili bir şey?
  • vito andolini  (29.06.22 19:03:01) 
Gidip 1 hafta kalacagiz diye girseler sonra daha uzun kalsalar bir sikinti olmaz ki - diye biliyorum. Yani girerken kac gun kalacaginin notunu tutmuyorlar, sorun cikista vize sureni asmissan veya yesil pasaportla kalinacak sureyi asmissan cikiyor.

edit: donus bileti gosterme konusunu unutmusum.
  • hot potato  (29.06.22 19:03:13 ~ 19:09:52) 
@hot potato

180 günlük vize içinde en fazla 90 gün kalma şartı var ama bizimkiler 40 gün kalacaklar ki dönüş biletleri de buna göre alındı zaten. O konuda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
  • vito andolini  (29.06.22 19:06:07) 
@vito andolini, sigortasını göstermiş ama parayı kesinlikle sormamışlar. Hatta dönüş biletini de bulamamış o an ama şu tarihte döneceğim diye sözlü olarak belirtmiş. Sorun çıkarmamışlar.


  • chihirovekohaku  (29.06.22 19:19:20) 
@chihirovekohaku

Çok teşekkürler. Umarım bizimkilere de sorun çıkmaz.
  • vito andolini  (29.06.22 19:24:56) 
Sağlık sigortası olayı vize ile gidecek kişilerden isteniyor. O da vize alma aşamasında. Havaalanındaki memur sizden herhangi bir sigorta belgesi istemez. Yeşil pasaportla sıkıntısız çıkarsınız.


  • mg3929  (29.06.22 20:00:20) 
benim de kardeşim 2-3 hafta önce beni ziyarete geldi almanya'ya yeşil pasaportla. sadece dönüş biletini sormuş polisler başka bir şey sormamışlar.


  • king lizard  (29.06.22 20:12:27) 
Tamamen kapıdaki pasaport polisinin takdirinde olay. Bazısı direkt geç diyor bazısı üstünde ne kadar nakit var diye başlıyor otele, dönüş biletine kadar kontrol ediyor.

Bu arada sağlık sigortasını yaptırmanızı tavsiye ederim. Ne olacağı belli olmaz Allah korusun. Zaten çok pahalı da bir şey değil.

Bir arkadaşım italya'da ayağını kırdı mesela sigortası olmasa dünya kadar masraf çıkardı.
  • anten  (29.06.22 20:54:19) 
anladigim kadariyla kisi basi harcamak icin 45€ istiyorlar. 4 kisi üzerinden düsünürsek 180€ x 40 gün düsünebilirsiniz.

ama giriste o kadar cocuk ve aile dikkat cekecegi icin kesin sorarlar ne kadar kalacaksiniz para ne kadar diye.

siz de dönüsünüz icin daha kisa tarihli dönüs bileti ciktisi alirsaniz (5-6 günlük) 180€ x 5günlük para ile sikintisiz girer 40 gün kalabilirsiniz
  • c1b2k3  (30.06.22 10:23:32) 
yanınıza ne kadar var, paranız var mı vb sorular sorarlarsa, yanımızda yaklaşık şu kadar euro var, ayrıca kredi kartlarımızı kullanacağız desinler. yanınızda yüklü miktarda cash taşıyacak haliniz yok, harcamaları para+kart ile yapacağız desinşer.


  • semyasa  (30.06.22 15:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.