[]

Bebek / hamile alışverişi

Merhabalar, ocak ayında baba olacağım inşallah. Enflasyon, döviz kuru derken herşey x2 fiyatına gelmiş. Şimdiden şunları alabilirsin bebek veya eşin için dediğiniz şeyler var mı? Bozulmayacak şeyler olması çok önemli takdir edersiniz. (Cinsiyeti belli değil henüz.)




 
bebek bezi
bebek bezi
bebek bezi
travel set (3'lü)
oto koltuğu
oda takımı

son 3 yılda bu 4 kalem 4 katına çıktı fiyatı

Benim kişisel görüşüm alışveriş için bir tık erken. Daha yolun başı. Hele bir sağlıkla 4-5 aylık olsun
  • janavarorion  (29.06.22 12:05:41) 
4.-5. Ayı alışveriş için beklemeyin. Önemli testlerinizi atlatınca hemen alışverişe başlayın mutlaka. Ben 12. Haftada gen testi sonuçlarımı alır almaz başladım. (7,5 aydayız şuan ve martta aldığımı bugün alamazdım kesin)

Bebek bezini fazla miktarda almak oldukça riskli fiyat artsa da, çünkü bebeğinize uymayabiliyor kimi benek kaşınıyor, öbürüne alerji yapıyor gibi beklenmedik durumlar olabiliyor. Yenidoğan olarak marka deneyip içinize sindiği bebeğimizle uyuştuğu anda kalanını alın, internetten kampanyalı da bulursunuz idare edersiniz. En pahalısı diye alınan pampers harmony arkadaşımın bebişine iyi gelmedi mesela.

Bebek arabası, araç koltuğu, ana kucağı gibi daha büyük kalemleri almalı özellikle ithal olanlar durmuyor durduğu yerde. Bebek için kamerayı alabilirsiniz, telsiz ya da, derecenizi almak makul olur teknolojik şeyler de hızlıca pahalanıyor.
  • kullanıcıadımbuolsun  (29.06.22 13:37:13) 
Ateş ölçer emzik biberon yıkama seti önlük bez zıbın müslin bezler alt alma bezleri yemek takımları bebek arabası oto koltuğu aslında o kadar çok şey vsr ki aklıma geldikçe eklerim


  • basond  (29.06.22 14:04:52) 
Bebek bezi değildir. Bebeğe uymaması dışında bozulabiliyor da. Özellikle nemli bölgelerde bezin içindeki tanecikler sertleşip kazık gibi oluyor. Beşikti, yataktı, oto koltuğu, puset, ev tipi anakucağı ateşölçer vs. Alınabilir. En büyük kalemler bunlar zaten bunları alırsanız diğerleri çok koymaz. Hayırlı olsun bu arada. Bir de çocuk devamını düşünüyorsanız olabildiğince kaliteli alın, hatta ikinci el piyasası olan ürünler alın fiyat arttığında ihtiyaçtan çıktığında satarsınız. Bebek arabasında mamas papas almıştık. Şimdi üçüncüyü bekliyoruz onu da götürür. Babybjörn anakucağı ikinciye almıştım çok indirimli, şimdi 4 katına elden çıkarabilirim. Hatta durum çok müsait değilse ikinci el bebek eşyası gayet makul bir olay. Tavsiye ederim.


  • pshasha  (29.06.22 15:19:13) 
Belki tedbir amaçlı detaylı ultrason beklenebilir ama ben bekleşmemiştim. Hele ki 4-5 ay çok geç.

Bebek bezi hariç ( onu doğuma yakın bir ya da iki paket alırsın ) hemen her şeyi alabilirsin. E bebek indirimleri oluyor, onu da takip ederek yavaş yavaş başlayın.

i.hizliresim.com
Benim listem buydu. İhtiyacınız olmayacak şeyleri eleyebilirsiniz. Ben mesela soru işareti koyduklarımı almadım.
  • elorelia  (29.06.22 15:52:37) 
evet bez çok gerekli bir ihtiyaç ve fiyatları çok arttı ama bebeğe uymayabiliyor :/ bir de depo yaparsınız ama bakarsınız aldığınız numara bitmeden küçük gelmeye başlar…

bence bebek arabası, oto koltuğu, anne yanı yatak gibi ihtiyaçları alabilirsiniz. hem uzun yıllar kullanılıyor hem de kardeşi olursa onun için de kullanılabilir. kıyafetler de çok çabuk küçülüyor ve mevsime göre uymayabiliyor.
  • deartheodosia  (29.06.22 16:49:21) 
Genelde yıl sonu evebek indirimleri oluyor, meşhur şubat indirimi haricinde. Aslında ocakta zam geldiği için aralık indirimi şubatla aşağı yukarı başabaş gelmiş oluyor.
Bebek bezi almayın, alerji yapabilir, numaraları da ne süre kullanacağını kestiremezsiniz. Kızımla yeğenimin arasında 4 ay var, bizimki büyük. 4 numara bez bol geliyor, ufaklığa 5 numara dar geliyor.
Bebek arabası, telsiz, oto koltuğu, park beşik, müslin bezler, uyku tulumu, süt pompası (elektrikli ve çiftli, süt arttırmak için gerekiyor hiç sağmak gerekmese bile), bebek adabası (travel sisteme sakın bulaşmayın, ana kucağı ile uyumlu kabin tipi araba almanızı şiddetle tavsiye ederim. Biz ikinci arabayı aldık malesef.) uniseks zıbınlar, çoraplar, patikler ( bilekten çıtçıtlı modelleri ayaktan çıkaramıyorlar aklınızda olsun) emzirme yastığı, alt değiştirme örtüleri, bebek pamuğu, ıslak mendil, kulaktan ölçen ateşölçer ilk aklıma gelenler.
  • physcos physcos  (30.06.22 12:06:04) 
Bu arada aklıma gelmişken, küveti katlanır olandan alırsanız işiniz bittiğinde -yaklaşık 6. Aya tekabül ediyor, plastik banyo oturağına geçiyorsunhz mecburen çünkü yatmak değil oturmak istiyor filede yuvarlanıyor vs vs) evde gemi gibi küveti nereye sokacağınızı düşünmek zorunda kalmazsınız.

Ve elorelia nın listesinde bulunan gümüş kapak güzel bir şey cidden.
  • physcos physcos  (30.06.22 12:09:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.