[]

Bir işte başarılı olmanın yolu nedir?

Başardıklarınızdan yola çıkarak; nasıl başardınız. Ne şekilde çalıştınız? Genel olarak bir işte başarılı olmanın , o işi başarmanın yolu nedir?




 
İnanmak
Çok çalışmak
Yılmamamak
  • etna  (29.06.22 07:08:33) 
Yalakalık
Kuyu kazma
Laf taşıma

İş yerinde bunları yapan çaycı abla dahil yükseldi.

edit: gabe kesin yazar diyordum. yazmış:)
  • geçerkenugradım  (29.06.22 08:05:03 ~ 09:47:44) 
azim, odaklanmak ve sabır. doğru zamanda doğru yerde olmak ve hazırlıklı olmak. başarı hazır olan insanların fırsatları değerlendirmesiyle oluyor.

kazanması çok zorlu bir lisans var. 2 tane sınavı var. 10-15 tane farklı konudan giriyorsun. tamamen ingilizce ve yazılı + test. bir adayın ortalama çalışma süresi 18 ay. insanlar önce bir sınavı verirler, sonra da diğerini.

toplamda sadece 2 hafta çalıştım. ama ne çalıştım. 2 haftada 3800 soru çözdüm. bir sınavın sonraki günü diğer sınava girdim ve çok yüksek puanla ikisini de tek seferde geçtim. benimle birlikte bu sınava 24 kişi girdi ve sadece ben geçtim.

aynı şekilde smmm yeterlilik sınavlarını tek seferde verdim. bir başka dünyaca ünlü lisansı girdiğim her sınavı geçerek aldım. bir tanesine gece gündüz 6 ay çalışan gayet zeki insanlar varken ben 1-2 gün çalıştım.

o anda orada olacaksın. ders çalışıyorum diyenler aslında o zamanı ders çalışarak geçiriyorlar ama akıllarında bir şey kalmıyor genelde. yazıyorlar, özet çıkarıyorlar, soru çözüyorlar ama bir kaç gün sonra çok azı akıllarında kalıyor.

sonra taktikler de önemli. sınavları başlar başlamaz sanki son dakikalarımmış gibi panik yaparak çözerim ve sınav bittiğinde her zaman 15dk 30dk gibi vaktim kalır. çoğu sınavı geçemeyenler tüm soruları görmeyenler ve bir soruda takılan ya da soru başına gerekenden fazla ayıranlar oluyor. kolay puanları kaçırıyorlar. bunlar sınavlar vs için.

işimde başarılı olmam da çok çalışmamdan ve yeni, farklı bir şey varsa hiç düşünmeden atlamamdan geliyor. danışmanlık yaparken yeni bir mevzuat, yeni bir iş kolu ortaya çıktıysa herkes tereddüt eder, fazla iş yükü olsun istemez. ben hemen atlardım, öğrenirdim sonrasında da böyle durumlarda ilk sen seçiliyorsun. algı yönetimi gibi.

daha bir kaç senelik tecrübeliyken türkiye'nin en büyük şirketlerini denetlediğimde direktörlerin yaptığı hataları çok güzel açıklayarak düzelttim ve bunu çok istikrarlı bir şekilde yaptım. adam şirketten ayrılırken kendi yerine beni önerdi. o yaşta direktörlük teklifi aldım. ya da bir çok sefer benim çok üstümdeki kişileri utanacakları durumlardan kurtardım. örneğin, yeni bir müşteriye yeni bir konuda danışmanlık vermek üzere gittik. ben, direktör ve yöneticim. direktörün hemen arkasında konumlandım. adam geceden mi kalmış neyse, şirketin ne iş yaptığından, yurtdışı grup şirketlerinden vs habersiz, hiç çalışmamış gelmeden, nasıl olsa yaparım diye düşünüyor herhalde. karşımızda genel müdür sorular soruyor, benim direktör boş bir ifade içinde. arkasından sadece onun duyacağı şekilde sufleler vererek günü kurtardım. bunu kimse yapmaz. hem böyle bir şey için hazır olacaksın. hem de yeri geldiğinde çekinmeyeceksin. şimdi o direktör benim için mükemmel bir referans. ne zaman referans istense onu vermem yetiyor. teklifi genelde alıyorum.
  • gabe h coud  (29.06.22 08:56:44 ~ 09:04:27) 
çalışmak, disiplin çok önemli. aslında birçok şeyin anahtarı. ama pek söylenmeyecek birkaç şeye değineyim.

1-bence doğru insanları takip etmek. hani bir söz var "bir odadaki en zeki insansan yanlış odadasın" diye. eğer senden daha ilerideki insanları takip ediyorsan, izliyorsan ve çevrende tutmaya çalışıyorsan bu seni de ileri taşıyor. o insanların hayattaki hedefleri, günlük dertleri, karakterleri seni de etkiliyor. doğal olarak gündemin ve hedeflerin de bu yönde değişiyor.

2-sürekli arayış içinde olmak. oldukça farklı şeyleri takip ediyorum. bu yüzden birçok şeyden insanların genelinden çook önce haberdar olabiliyorum. ancak insanların %80'i biraz popülist ve popüler olan şeylerin peşinden gitmek istiyor. bir şey popüler değilse ilgi göstermiyor. ancak popüler olunca da geç kalmış oluyorlar.

3- hedefin genel bir araştırmasını yapıp, genel bir plan, yol haritası yapmak. bunu yapmaya maalesef geç başladım. mesela müziğe mi başlayacaksın? başlamadan önce şöyle aslında iyi bir araştırma yapmak, uzun vadede nelerle karşılaşacağını incelemek, güzel bir plan-yol haritası çıkarmak önemli. ben daha önce birçok şeye gelişigüzel başlıyordum. kesinlikle ilk adım olmalıymış.
  • black mamba  (29.06.22 10:16:22) 
Çok çalışmak, ilgin olmasa da konuları öğrenmek gerekirse sorumluluk almak, az uyku, aynı anda birden çok iş yapmak


  • esinikaybetmiscorap  (29.06.22 13:19:03) 
Dogu karadenizli rolu yapmak cogu sirkette ise yarar.
Uzmanliktan 2 senede direktor olan boyle bir tanidik var.
Kimse sonucta kimligine bakmiyor.

Su an 100k maas altinda sirket arabasi takiliyor.
Network isi cok onemli, amerika'da ivy league okullari(harvard,mit...) neyse bizde dogu karadeniz o.
  • divit  (29.06.22 15:16:41) 
samimiyet
özveri
fırsat değerlendirme
sosyal zeka

özellikle sonuncusu çok önemli, yaptığım işteki başarının büyük kısmı teknik bilgi + sosyal beceriden kaynaklanıyor.
  • roket adam  (30.06.22 11:06:13) 
kim ve ne için başarı? ne olunca başarı? bilmiyorum, birçok şey "başardım" herhalde 30 yaşıma kadar, ama artık bu kelimeyi bile kullanmıyorum, gereksiz. en nihayetinde sorunun cevabı kendim için plan ve süreklilik, senin için bambaşka bir şey olabilir.


  • elifschiele  (30.06.22 12:59:34) 
@gabe h coud

Hocam 2 hafta sınava çalışma ve sonra sadece sizin geçmeniz bana biraz abartı geldi.
  • sassot  (02.07.22 01:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.