[]

walkie talkie gümrükte takılır mı?

amazon veya aliexpress üzerinden walkie talkie sipariş vermek istiyorum ama telsizler gümrükte takılıyor mu? kalan da oluyor geçen de oluyormuş. bir de telsiz kullanım sertifikası gerekiyor denilmiş. hepsinde gerekli midir?




 
gumruge gidip amator telsizcilik belgeni gosterip vergileri odeyerek gecirebilirsin.

amator telsizci belgen yoksa o riski almani tavsiye etmem. telsizcilik belgesi olmadan(kacak) kullanmak suc teskil ediyor.

amator telsizci belgelerinin ayrica siniflari var. ona gore bir isletme kapasiten oluyor.

ucuncu olarak yurtdisindan alacagin telsizler TR'ye uygun frekansin otesinde de calisiyorsa o da yasal degil.

anlayacagin teferruati cok. bu iste ciddiysen sinavina gir belgeni al kullan. ciddi degilsen hic bulasmani tavsiye etmem. zira her alanda oldugu gibi bu da pahali bir hobidir. elektronikten anlasan bile...

(yasal olmayan frekanslari dinleyen/yayin yapan bir telsiz bulundurup kullanan kimse dogal olarak terorist muamelesi gorur ona gore)
  • idexo  (28.06.22 22:37:57 ~ 22:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.