[]

Arabada Bebekle Yolculuk

3 aylık kızım var. Normalde arka koltukta, kendi koltuğu emniyet kemeriyle sabitlenmiş şekilde, annesiyle yolculuk yapıyor. Annesi işe başlayacak ve zaman zaman arabaya binmemiz gerekecek. Arkada tek başına korkacağını ve durmayacağını tahmin ediyorum. Ön koltuk hakkında görüşler tartışmalı. Airbag'i kapatarak bebek oto koltuğunu ön koltuğa yerleştirebilirsiniz diyenler var, asla olmaz diyenler var. Ciddi bir güvenlik problemine sebep olmayacaksa kızımın ön koltukta olmasını tercih ederim. Yüzümü görebilir, gerektiğinde sakinleştirebilirim.

Siz bebekle tek başınıza araç kullanacağınızda ne yapıyorsunuz? Sadece çocuk sahibi olanlar ya da çocuk yetiştirme tecrübesi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Bu arada araç 2017 Fiorino Safeline, belki lazım olur.

 
sorunun cevabini kendim merak edip farkli kaynaklara baktim. sadece cocuk tecrubesi olanlar yazarsa sevinirim dememe ragmen bana ilginc geldigi icin yazayim dedim.

Anladigim kadariyla kaza aninda bebek icin en guvenli yer: arka-orta koltuk, bebegin yuzu arabanin arkasina bakacak sekilde. hem lokasyonu, hem de yonu itibariyle bebege zarar gelme olasiligi en az olan yer/ sekil bu.

Iki ulkedeki kurallara ve uyarilara baktim.
Hollanda diyor ki "bebegin guvenligi acisindan onde veya arkada oturmasi -onde hava yastigi kapali oldugu surece- cok fazla farketmiyo. ancak bebegin yuzu arkaya donuk sekilde oturmasi her sekilde cok daha guvenli."

Belcika diyor ki "arkada oturmasi daha guvenli, ama arkada zaptetmek zorsa, onde de oturabilir, hatta bu yuzden onde oturmasi daha iyi bile olabilir. her sekilde yuzu arkaya baksa daha daha guvenli".

yeni zellanda ve amerikan bir kac kaynak da bebegin yuzunun arkaya bakmasi konusunda hem fikirler.
nedeni de bu www.youtube.com

mayo klinik arkayi tevsiye ediyor.

yani salt kaza ani acisindan bakarsak bebegin arkada oturmasi onun guvenligi icin daha iyi. ama sofor (bu konuda esiniz) surekli arkasina donup bebekle ilgilenmek zorunda kalacaksa (ki arkasi donuk oturtmasi zor oldugu icin duz oturtmasi gerecek), bu durum da hem kaza olma riskini arttiracak, hem de kazada bebegin (yuzu gidis istikametine donuk oldugu icin) yaralanma olasiligini arttiracak.

bebek sahibi olmayan ben neden bu kadar yazdim bilmiyorum ama sanirim, on koltukta, yuzu arkaya donuk sekilde oturmasi butun olasiliklari hesaba kattigimizda daha makul yol gibi.
  • lamartin  (28.06.22 18:43:18) 
Ben baba degilim ama bolca bebege soforluk yaptim yegenler yuzunden.
Cocuklar niyeyse o koltukta sakin oturuyor ozellikle alismissa, alismadiysa da sakinlesiyor.
Bazisi camdan izlemeyi seviyor bazisinda da cama perde asman gerekiyor.

On cama ayna takiyorsun oradan goz temasi kurarak idare ediyor.

On koltukta takacak yer yok, kemerle tutturunca da arkasi gibi saglam durmuyor.
  • divit  (28.06.22 19:14:24) 
Ben 6 aydan itibaren tek başıma bol bol dolaştım bebekle, bir iki olay dışında sorun olmadı. Ama 3 ay nasıl olur bilemiyorum bebeğe de bağlı. Mesela bizimki çok kusuyordu sürekli dikiz aynasından kontrol ediyordum boğulma tehlikesine karşı.. kafanı sürekli sağa çevirip bakmaktansa dikiz aynasından kontrol etmek trafikte daha güvenli. Divit’in dediği gibi bebeler genelde araba yolculuğunu seviyor. Sadece uyutmak için arabada tur attıran bir sürü ebeveyn var.


  • temasettin  (28.06.22 22:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.