[]

fotokopi makinesi tipi yazıcılar ile yevmiye defteri yazdırma

şimdi kendi yazıcım bu tip olmadığı için ben sorun yaşamadım, ama defterini adreste yazdıracağım kişi sorun yaşıyor.

şöyle ki; bu yevmiye defteri dediğimiz defter köşeleri sayfa numaralı ve mühürlü boş a4 kağıtlar. 200 sayfa tasdik edilmiş mesela, ama 70 sayfalık kayıt yapmışız, 70 sayfa yazılacak. ben bu kağıtları yazıcıya koyacağım, yazdır dediğimde mühürlü olan yüzüne yazdırmaya başlayacak.

ama fotokopi makinesi tipi olan yazıcıların kasetine kağıtları koyunca, en üstteki kağıdı çekiyor, S harfi yapar gibi alıp tersini çevirip mühürlü yüzünün arkasına basıyor.

ters koy o zaman diyenler heyecanlanmasın. o zaman da sondan başlıyor haliyle.

defterin kaç dayfa olduğu belli. atıyorum 70 sayfa yazdıracak dedik. 70 sayfalık kısmını alıp, ters koyup, yazıcıya gönderirken de "yazdırmaya tersten başla" diyebilirim. ama hadi bakalım bir tane kağıt sıkışsa zıçtık, o sayfayı iptal edip devam etsem son sayfayı yazacak kağıt kalmayacak.

bütün sayfaları tek tek elle, 200 en üstte, 1 en altta kalacak şekilde sıralayıp koymaktan başka bir çözümü var mı bu işin?

 
soruyu tam anlamadim ama belki ise yarar.

yazdirmaya tersten basla gibi bir secenek varsa isinizi gorur. normalde office programlarinda var ama sizi ciktigi gonderdiginiz programi bilemiyorum.

"print reverse order"
  • helenart  (28.06.22 18:01:04) 
soruyu tam anlamak için yevmiye defteri denen şeyin ne menem bir zıkkım olduğunu bilmeniz gerekiyor. açıklamaya çalıştım ama tam anlatamamışım.

elimde 1-200 arası numaralandırılmış ve noter tarafından mühürlenip onaylanmış boş sayfalar var. yılbaşında notere onaylatılıyor ve yıl bitince de muhasebe kayıtları bu mühürlü sayfalara yazdırılıyor. muhasebe kayıtları tam 200 sayfa değil, yılbaşında boş olarak onaylatıldığı için, o yıl ne kadar kayıt olacak, kaç sayfa tutacak bilemiyoruz ve tahmini olarak yaklaşık sayıda sayfa onaylatıyoruz, biraz da toleranslı yapıyoruz fazla olursa diye. ben 200 sayfa onaylatmışım, 70 sayfalık kayıt yapmışız. 200 sayfalık deftere 70 sayfa yazdırılacak, gerisi boş kalacak.

yani elimde 1-200 arası onaylanmış boş sayfa var. bunları yazıcıya koyup, 1-70 arasındaki mühürlü sayfalara çıktı almam gerekiyor. 71-200 arası boş kalacak.

elimdeki tomarı 1. sayfa en üstte olacak şekilde yazıcının kasedine koyduğum zaman, en üstteki 1 numaralı sayfayı altını üstüne getirerek çekiyor, mühürlü yüzün tersine yazıyı yazdırıp çıkarıyor.

elimdeki tomarı ters koyayım, çıktıyı da reverse order yapayım desem, bu sefer 70. sayfaya yazması gereken bilgiyi 200. sayfaya yazarak başlıyor, 131. sayfada bitiyor, defterin 1-130 sayfaları boş kalıyor.

nasıl olsa 70 sayfa yazacak, 71-200 sayfalarını makineye hiç koymayayım, 1-70 arasını ters koyup reverse order yapayım desem düzgün başlıyor. ama bir sayfa sıkışırsa sıçtın, çünkü sona (yani defterin ilk sayfasına) yazdıracak boş sayfa kalmayacak, defterin ilk sayfasını yazdıramayacağız (düz sıradan gitsek sonra fazladan 130 sayfamız daha olacaktı).

bunun tek yolu 200 sayfayı elle tek tek 200 üstte, 1 altta kalacak şekilde sıralayıp, 1. sayfanın tersi yazının en üstüne gelecek şekilde koymak. böylece yazıcı 1. sayfayı çekip ters çevirdiğinde mühürlü sayfa üstte kalacak.

benim aradığım da bunun başka bir yolu.
  • kibritsuyu  (28.06.22 18:24:13 ~ 18:28:09) 
Eğer doğru tarafına bassaydı, dolayısıyla sen 1den başlayabiliyor olsaydın, kağıt sıkışınca ne yapacaktın? Mesela 5 numaralı kağıt sıkışınca 5e yazman gerekeni 6ya yazıp, 70e yazman gerekeni 71e mi yazacaktın?


  • kanepeee  (28.06.22 20:54:38) 
@kanepeee

evet aynen 5 numaralı sayfayı üzerine çapraz şekilde İPTAL yazarak iptal ediyorsun, 5. sayfaya yazman gerekeni 6. sayfaya yazarak devam ediyorsun. çıktı da 70 değil, 71. sayfada bitiyor.
  • kibritsuyu  (29.06.22 09:19:12 ~ 09:20:52) 
Ben olsam hızlıca 200 sayfayı ters çeviririm. 1-2 dakika falan sürer. En üstteki kağıdı alıp yönünü çevirmeden yana koyacaksın. 5000 sayfa olsa alternatif yolları düşünürdüm, çift taraflı yazıcı almak gibi. Veya yevmiye defterini ters numaralı yaptırıp o şekilde mühürletmek gibi.

Bu arada soruna cevap vereyim, otomatik olarak yapabileceğin bir şey yok. 75ten başlayıp, 5 tanesini sonradan iptal edebilirsin, sıkışsa da sıkışmasa da.
  • kanepeee  (30.06.22 23:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.