[]

Kredi borcundan dolayı maaş haczi ve hesaplara bloke?

Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşımın ödeyemediği kredi borçları vardı. Maaş haczi gelmesini bekliyordu zaten gelmiş de bugün ama aynı zamanda tüm banka hesaplarına da bloke gelmiş. Pek bir parası yok da zaten ama kullanamıyor işte şu an, avukatlık bürosu tehdit etmiş işte hesap blokeli yatan maaşını da kullanamayacaksın falan diye ama böyle bir şeye hakları var mı ki? Benim bildiğim maaşının 4de 1'i haczedilecek ama geri kalanı donduramazlar. Korkutma amaçlı mıdır bu söyledikleri, bana mantıklı gelmedi çünkü. Yoksa kesintiyi 4de 1 oranında yapmanın hiçbir mantığı kalmaz adam maaşını çekemicekse. Yanlış mıyım?


 
maaş hesabının yani maaşın yalnızca 1/4'ü haczedilebilir. eğer bu tutardan daha fazla bir bloke geldiyse, icra hukuk mahkemesinde şikayet davası açılarak bu haciz kaldırılabilir.

ama diğer bankalara istediği gibi haciz koyabilirler.
  • gottacatchemall  (28.06.22 17:12:02) 
maas hesabi bloke edilemez. haciz, maas bankaya gonderilmeden maastan kesilir ve gerisi hesaba yatar.


  • helenart  (28.06.22 17:12:19 ~ 17:12:56) 
Maaşın üzerinde icra kesintisi yoksa ve banka maaş hesabına maaşın 1/4'ünden fazla bloke koyduysa BDDK'ya şikayet edebilirsiniz. Ama zaten halihazırda icra kanalıyla kesinti oluyorsa, bankanın yatan maaş üzerinden ikinci bir kesinti yapmaya hakkı yok.


  • amaranta  (28.06.22 22:43:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.