[]

Çalıntı Macbook Pro?

Merhaba,

elimde çalıntı olduğunu düşündüğüm bir el capitan kullanan eski bir macbook pro var.

komşumuz almanya'dan geldiğini ve şifresini unuttuklarını söyledi.

bende salak gibi kendi icloud hesabımla sıfırlamayı denedim fakat şu an icloud'a da giremiyorum.

bu cihazın gerçekten çalıntı mı değil mi olduğunu nasıl anlayabiliyoruz?

kendi kişisel icloud hesabıma giriş yapamıyorum, gerçek sahibi kilitlemişse eğer cihazı bu şekilde giriş yapmış olduğum için hesabım kilitlenmiş olur mu?

Apple kullanıcıları bilgilendirirse sevinirim, durduk yere başımıza iş aldım mı?

 
Kendi icloud’unu nasıl girdin ki?


  • aeroknight  (28.06.22 14:57:48) 
windows'da giriş yapmaya çalışıyorum. artık giriş yapamıyorum.
ayrıca osx resetleme ekranında icloud'u girmemi istiyordu. o kısımda giriş yapabildim fakat işletim sistemini kurmadı.

  • barloa  (28.06.22 15:38:31) 
Eğer makine çalıntı ise ve asıl sahibi cihazı uzaktan kayıp moduna aldıysa sıfırlayıp yeniden kurmaya başladığınızda wifi bilgilerini girdiğiniz an ekranda bunu görürdünüz zaten, böyle durumda sistem ekranında cihazın kayıp olduğu, hangi numara üzerinden iletişim kuracağınız ve nereye teslim edebileceğinizin bilgileri çıkıyor.

Bence yanlış bir şeyler yapıp şifrenizi filan sıfırlanmışsınızdır, kayıp/çalıntı apple cihazlarda icloud hesaplara girilen icloud hesaplarının bloke olması gibi bir durum yok bildiğim kadarıyla.
  • solo  (28.06.22 16:09:21) 
kendi hesabınızla sıfırlama diye bit şey yok. cihaz kilitliyse hiçbir şey giremezsiniz.

yani kendi icloud hesabınıza hiçbir şey yapamazsınız. eger kilitli değilse girdiyseniz belki şifreyi yanlış girmişsinizdir.

şunun ayrımını yapayım çünkü apple kullanıcıları demişssiniz. her apple kimiği bir icloud hesabı değildir. sadece apple cihazlarda icloud hesabı açabilirsiniz. aksi halde sadece apple kimliği olur o (uygulama indirmek için kullanılan)

sorularım
1- maci açınca karşınıza ne çıkıyor?
2- apple kimliğiniz ne zamandan kalma? daha önce iphone mu vardı sizde?

solo’nun dediğini yaparak anlayabilirsiniz. fakat çalıntı moduna (kayıp modu) almadıysa da kilitli olabilir.
  • supergirl  (28.06.22 22:32:53 ~ 22:33:23) 
1- mac'i açtığımda artık format attığım için disk izlencesi, reinstall os x ekranı geliyor.

2- apple kimliğim yok. icloud hesabım var. onu da bir süre kullandığım iphone 6s için açmıştım. apple kimliğim hiç bir zaman olmadı.
  • barloa  (29.06.22 17:04:47) 
her Apple kimligi bir iCloud hesabi olmasa da her iCloud hesabi bir Apple kimligidir ama neyse konumuz bu degil, sadece anlamak istedim kitlediginizin ne oldugunu ondan sordum daha once iPhone mu vardi diye. varmis.

reinstall OS ekrani geliyorsa Kayip modunda degildir ama etkinlestirme kilidi kayip modu olmasa da kilitler cihazi. fakat iCloud hesabi girilen ekrana gelebildiyseniz zaten etkinlestirme kilidi de yok demektir.

ben Apple kimliginizin devre disi kalmis olabilecegini dusunuyorum. uzun sure kullanilmayan hesaplar kilitlenebiliyor ama eger oyleyse de id.apple.com sitesinden kilidi kaldirabilirsiniz. once bir bakin girebiliyor musunuz (telefondan da giriliyor) eger giriliyorsa kimlikte bir sorun yok. varsa zaten iforgot sitesine yonlendirecek sizi.

cihazda da reinstall yapin, hatta once diski silin. cihaz calinti diye dusunerek kendinizi rahatsiz etmeyin, Avrupa'da insanlar eski macbooklarini elden kolayca cikarabiliyor. calintiysa zaten hicbir sekilde giremezsiniz ve calinti cihazin sizin icloud hesabiniza bir sey yapmasi mumkun degil.
  • supergirl  (30.06.22 13:31:42) 
Diski sildim. Kendi apple kimliğimde aygıtlar kısmında cihazda gözüküyor artık. Seri numarası vs. Umarım sıfırdan kurulum yapabilicem.


  • barloa  (01.07.22 12:41:37) 
"bu öğe geçici olarak mevcut değil" hatası alıyorum. cihazın tarihi doğru, format işlemi de yapılmış. fakat kuruluma geçemiyor.


  • barloa  (04.07.22 16:03:02) 
sunu bir dener misiniz?

kurulum ekraninda get help online (safari logosu) var ona tiklayin.
icloud.com'a girin ve oradan hesabinizla giris yapin.

giris yaptiktan sonra tekrar kurulumu deneyin.
  • supergirl  (04.07.22 22:17:42) 
denemedim. denemediğim de yöntem de kalmadı. son olarak başka hdd taktım ve karşıma bu kilit ekranı çıktı :) imgur.com

çöp sanırım.
  • barloa  (05.07.22 17:21:30) 
oops evet cop bu noktada. firmware sifresi ile kilitlenmis... sadece ve sadece fatura ile serviste acilabiliyor bunlar.

support.apple.com
  • supergirl  (05.07.22 21:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.