[]

Baskı altında ingilizce ve yüksek lisans sorunsalı

Merhaba Romalılar,

2017-2021 arası etrafımda sürkli yabancı insanlar oldu, couchsurfing, airbnb ve normal ev arkadaşlarım hatta ve hatta komşularım bile yabancı oldu. Son bir senedir çok az görüşbildim ama İngilizcem nasıl gerilemiş anlatamam size. Cuma günü yüksek lisans sınavım var diye eski komşularım, eski ev arkadaşım vs ile buluştum ağzımı açamadım desem yeridir. Aslında bunun sebebi önümüzdeki cuma yaldır yaldır konuşmam gerektiği için strese girmiş olmam ve "I am a sandwich" bile diyebilirim sınavda. Aslında YL yapmayı istiyorum olmazsa dünyanın sonu değil biliyorum ama sınanacak olmak beni geriyor. Bugün de bir arkadaşım mesaj attı rakiplerin çok dişli umarım kazanırsın diye ekstra gerildim. Nasıl salacağım kendimi ya? Dıştan olursa olur amaaan diyorum ama strese giriyorum böyle olunca da kendimden nefret ediyorum.


 
Master olayını bu kadar büyütme. Büyük olasılıkla sonucunda hiçbir şey elde edemeyeceksin. Heyecanını anlıyorum ama bu açıdan bakınca belki biraz rahatlarsın.


  • OrangeYellow  (28.06.22 00:32:10) 
Ya bence kazanamayacağım da işte başvurmuş bulunduk isteyenin bir yüzü gibi bir motivasyon. :D


  • guitarissimo  (28.06.22 00:37:12) 
İngilizce vlog izle bol bol.


  • dissendium  (28.06.22 07:59:11) 
öylesine girdiğim yl mülakatını hiçbir referansım ve beklentim olmadan geçtim ve bölüme girdim. bir şey elde edemeyeceksin, kazanamayacaksın gibi karamsar düşüncelere salma kendini. kaybedecek bir şeyin yok, öyle düşün sakin ol. sordukları sorulara cevap vermek zorunda da değilsin. anlamadığını, o cümlede ingilizcenin yetersiz kaldığını ifade etmek de seni diğer cevap veremeyenlerden bir adım öne atacaktır. birkaç gün bile olsa kas kendini. hakim değilim ama video chat uygulamaları edinip birebir konuşarak alıştırma yapabilirsin.


  • burty  (28.06.22 09:10:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.