[]

Bu belirtiler nedir lütfen acil cevap

Kardeşim, 26 yaşında erkek. Dün dışarda el ayak titremesi baygınlık hissi gibi bir şey olmuş. Açlıktandır demiş tatlı almış yemiş, tansiyon olabilir diye de ayran içmiş hastaneye gitmiş hemen. Ekg çekilmiş, kan tahlili vs. Hiçbir sorun yok, serum takmışlar kendine gelsin diye eve gelmiş. Dün geceden beri nefes daralması, ateş, terleme gibi belirtileri var. Uykuya dalamıyor, tam uyuyacakken nefes darlığı oluyormuş. Bu aralar biraz uykusuz da kalmış, yorgunluğuna yorduk ama. Psikolojik mi bilmiyoruz kalbim karıncalanıyor gibi dedi. Acile güvenmedik öğlen kardiyolojiye de gitti. Yine ekg çekilmiş şikayetleri dinlenmiş. Ekg gayet iyi demiş doktor. Yarın kan ver demiş. Devlet hastanesi burası, ilerleyen günlere de efor ve holter için gün vermiş. Gündüz çok kötü değildi, şimdi gece oldu uyku zamanı geldi yine başa döndük. Yatıyor bunalıyor kalkıyor, nefes alamıyorum diyor, kalbim karıncalanıyor diyor. Kafasında kuruyor çok yorgunum uyuyamayacağım nolacak diye, ölcek gibi oluyorum ölcek miyim diyor. İki gündür gittim diyor doktora gitmeye de yanaşmıyor. Allah aşkına panik atak mıdır nedir anlamadım. Kalp krizinden korkuyorum, ama öyle olsa ekg de çıkardı dimi, bir doktor anlamasa diğer anlardı heralde. Nolur akıl verin.




 
EKG o anlık kalp ritmini ölçüyor. O yüzden bir sorun varsa da yoksa da bunu 2 EKG ile belirlemek çok mümkün değil. Holter 24 saatlik kalp ritmini ölçtüğü için çok daha güvenilir. Efor testine de muhakkak girsin. EKO çekildi mi?

Ben de 3 sene önce benzer durumları yaşamıştım. Bayılma dışında her şey vardı. Sürekli soluğu acilde alıyordum. Doktora gittim, her randevu öncesi zaten EKG çekiliyor bunun dışında holter taktım ve eko çekildi. Taşikardi dediler ve dideral verdi doktor ama kullanımını bana bıraktı. Ben de bir süre kullanıp bıraktım. Kalbimde bir problem yoktu ve muhtemelen o dönem yaşadığım sıkıntılı sürecin bedenimde dışavurumuydu.

Kardeşiniz zor bir dönemden mi geçiyor, kafasına taktığı bir şeyler var mı bunlar da önemli. Ben o dönem kafama bir şey taktığımı düşünmüyordum ama bir sene sonra farkına vardım olan bitenin. Doktorun yaptığı testler temiz çıkarsa ve bu durum devameederse belki psikolojik destek almak iyi gelebilir.

Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Doktora muhakkak görünsün.
  • black holes in the sky  (28.06.22 00:24:48) 
doktor tahlili ve ekg'si iyi demişse bunun altında kesinlikle psikolojik birşey çıkıyor. benzer belirtileri ben de yaşadım. özellikle nefes daralması, yeterli nefes alamıyormuş gibi hissetmek psikolojik belirtiler. ölecek gibi olmak panik atak belirtisi. eğer yeterli tahlilleri yaptığınızı düşünüyorsanız son olarak psikiyatriye gidin. geçmiş olsun.


  • false pretension  (28.06.22 00:56:48 ~ 00:57:00) 
Eğer ritim bozukluğu yaşadıysa -bazı ritim bozuklukları bayılmaya neden olabilir- bu hale gelmesi çok normal. Şöyle düşünün koltukta öylesine otururken birden kalp çarpıntısı başlıyor, kişi ister istemez panik oluyor, ne olduğunu anlayamıyor. İlk defa böyle bir şey yaşadıysa, hastane psikolojisi ile böyle olması normal.

Evde tansiyon aleti ya da eczanelerde parmak ucuna takılan küçük bir alet var, bunlardan birini alın, kendi kendini takip etsin. En azından hem onun hem sizin biraz içiniz rahatlar.
  • GoodMorningTeacher  (28.06.22 01:08:23) 
Panik atak da olabilir gibi. Ancak doktor değilim. Benzer şeyleri bir arkadaşım da yaşamıştı. Panik atak çıktı kendisinde.


  • drako  (28.06.22 01:20:07) 
ek olarak pcr da isteyin. gecmis olsun


  • ala09  (28.06.22 01:34:40) 
doktor değilim aynı şeyleri yaşadım. benimki panik ataktan kaynaklıydı. bana panik atak gibi geldi çünkü, o zamanki süreçte yaşadığım her şey ile birebir tutuyor.


  • burty  (28.06.22 09:18:58 ~ 09:19:45) 
panik atak gibi


  • sizofren06  (28.06.22 13:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.