[]

Araba kullanmak zor mu sizce?

Arkadaşlar selamlar, garip bi takıntım ile karşınızdayım. İstanbul’da araba kullanmak çok zor ve stresli geliyor.

İşin ilginci hava aracı kullanabiliyorum, ağır vasıta ehliyetim de var ama o trafik özellikle çok korkunç geliyor. Sürekli arabayı sürteceğim, park sıkıntısı vs derken araba sürerken stres ve heyecan içinde oluyorum. Bi yandan trafikte dayılara bakıyorum ağızda sigara, elde telefon iğne deliğinden geçip daracık yere 0 park ediyor. Bunu nasıl çözerim?
Teşekkürler şimdiden :)

 
Pratik ederek.

Istanbul'da araba kullanmak yorucu, biraz defansif olmak etrafı kollamak gerekiyor ama özellikle zor değil. Trafik saati araç kullanmaktan sıkıldığımdan bir yerlere toplu taşımayla gitmeyi tercih ediyorum.

Kendine ait bir düzeni var, ve düzeni öğrenince akıp gidiyor.
  • kaptankedi  (27.06.22 17:35:40) 
Ek olarak sürekli birine çarpacağım diye tribe giriyorum kendi kendime. Araç doğal trafik seyrinde yaklaşırken bile acayip tırsıyorum. Hayır max kaza yaparım ve tamir ettiririm ama bi çeşit psikoz gibi korkuyorum sanki :D


  • Deathrow  (27.06.22 17:40:58) 
Ben araba kullanmayı tam olarak 30 yaşında öğrendim, belli bir yaşın üstünde öğrenen herkes için biraz korkutucu geliyor gördüğüm kadarıyla ben hala trafiğe çıkmadan önce biraz geriliyorum ama trafikte biraz korku iyidir diye de düşünüyorum. Ha ama herkes gibi 20 yaşından önce öğrenseydim muhtemelen hiç korkutucu ya da zor gelmezdi.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.06.22 17:42:53) 
bol pratik, başka yolu yok.
özellikle fatih ve beyoğlu civarı adamı usta yapar.

  • lazpalle  (27.06.22 17:46:50) 
istanbul'da araba kullanmak gerçek manada zor. trafik çok hızlı akıyor, yollar karmaşık, çok tır ve kamyon var, herkes çok sabırsız. gerçekten sıkıntı. sana tavsiyem mutlaka gideceğin yere çok önce çık ve acele etme. acelen olmazsa stresin de az olur, park problemin de olmaz. artı olarak park stresini azaltmak için gideceğin yerde mesela ispark var mı, avm var mı önceden bak derim. yani mümkün olduğunca kafanı rahatlatacaksın. sol şeritte değil, yavaş şeritlerde takıl. bazen başkası araba kullanıyorken bile navigasyon aç, göz ucuyla harita takip etmeyi öğren. vesaire, vesaire.


  • roket adam  (27.06.22 17:51:56 ~ 17:58:09) 
tırnak içinde zor.
zor olan araba kullanmaktan ziyade trafik kaosu. özellikle istanbulda bu daha bi sıkıntı. ayrıca araba şoförlüğü eğitim kariyerine bakmaz. ilkokul mezunu adamların terzi gibi işleyerek araba kullandığını görürsün.
nasıl atlatılır. trafiğe alışarak. yani sürekli araba kullanarak.
  • marul hirsizi  (27.06.22 17:51:57) 
Para ve zaman derdim olmasin gun icinde kuzey guney dogu bati ekseninde gezip dururum.
Bana istanbulda araba surmek acayip zevkli geliyor.

Bi ara soforluk isi bile bakmistim.
Eskiden isyerim 50km uzaktaydi 1 sene gidince pratigim artti bir daha sikinti yasamadim.
  • divit  (27.06.22 18:05:02) 
İlk basladiginda zaten gerilim oluyor. Basta senin gibiydim.

Su an ben bahsettigim bir elde telefon bir elde sigarayla igne deliginden gecen dayiyim. Utanmasam gozum kapali kullanacam.

Cevap: zor değil. Oluyor
  • stavro  (27.06.22 18:51:38) 
Ankara'da yaşıyorum. Araba kullanıyorum ara sıra, ama usta bir şoför değilim. Bazen yürüyüş yaparken uzaktan yoğun trafiğe bakıyorum ve bana da korkunç geliyor; 'ben bu trafikte mi araba sürdüm geçen gün' deyip kendi kendime şaşırıyorum hatta:) Demek ki trafiğe çıkınca bir şekilde ayak uyduruyorinsan, önemli olan şerit takibi, kendi şeridinde gideceksin uygun hızda.

Bu arada o dediğin dayılar çekirdekten yetişme. Sonradan öğrenen hiç kimse, ne kadar pratik yapsa da çekirdekten yetişen birisi gibi araba kullanamaz. Ben mesela 30 yaşımda oturdum direksiyona, bazen park ederken sorun yaşıyorum. Doblosu olan eniştem var, dediğiniz gibi aynı anda hem telefonla konuşuyor, hem sigara içiyor, hem de istediğini gayet sıradan bir şeymiş gibi yapabiliyor, ama adam 10 yaşında başlamış araba kullanmaya.

Ve şu çok önemli, hiç bir zaman oldum demeyeceksin. Ben bir defa oldum, artık usta şoförüm, kolaymış falan dedim, iki gün sonra kaza yaptım. Ve son olarak, karşıdaki sürücüyü her zaman için kör ve sağır olarak düşüneceksin, dikkatini hep diri tutacaksın.
  • el conquerador  (27.06.22 19:36:35 ~ 19:37:41) 
Karşı taraf çookk dikkatsiz olduğu için zor
Kavşağa girerken son 1 ayda 3 kez üzerime kırdılar ben kurtardım
Parası olan mal mal araba kullanıyor
Avmye gidecek bi hatun arkamdan zorladı sağımdan hızla geçti nerdeyse yayalara çarpıyordu. Sonuç? Avmye gelip jipini park etti. Kazaya sebebiyet vermesine ramak vardı inip özür bile dilemedi
  • photo85  (28.06.22 11:52:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.