[]

Honda Civic Eco mu, Toyota C-HR Hybrit mi?

Arkadaşlar merhaba. Konunun uzmanlarının yardımına ihtiyacım var.

Yaşadığım semt içinde evden işe, işten eve günde ortalama 10-15 km yapıyorum. Hafta sonları şehiriçi dışarı falan çıkıyoruz işte.

Bayilerde bulabilirsem araç almayı düşünüyorum. Ekonomik olması açısından bu iki model arasındayım. Sizce hangisi tercih edilmeli?

Honda Civic Eco mu, Toyota C-HR Hybrit mi?

 
Civic eğer yeni kasa ise kesinlikle civic.
Efsane bir araba olmuş çok güzel gözüküyor.

Chr aksine ufak ve bana göre güzel de gözükmüyor.

Hybrid motorun lpgden ucuz olacağını sanmam.
  • logisticsmanager  (27.06.22 15:43:30) 
Evet yeni civic i ben de çok beğendim, arka farları biraz demode olmuş sadece. Chr daha tasarruflu olabilir ama.


  • kaderimse np  (27.06.22 15:53:07) 
corolla hybrid kullanıyorum. sanırım motorları aynı, o yüzden 1-2 kelam etmeyi kendimde hak görüyorum.

şu anki fiyatlarla hybrid, lpg'den daha ucuz olmayabilir, ama daha pahalı da değil, kafa kafaya gidiyorlar. şu anda 2001 model renault clio 1.4 motoruyla 100 kilometrede 9 litre lpg yakıyor. hybrid araç da (kullanınca alışıyorsunuz bu değerlere geliyor) şu anda benim arabamın göstergesi 4.2 litre gösteriyor, 5 litreyi bulmuyor, şehir içi dışı karışık. güncel fiyatla çarpın bakın. lpg'ye zam geldiği anda bütün avantajınız kayboluyor.

honda civic eco ile ilgili bir bilgim yok.
  • kibritsuyu  (27.06.22 16:15:41) 
eğer konu ekonomi ise, ben hybrit tercih ederdim.


  • durbidakka  (27.06.22 16:54:54) 
Ben bir kadin olarak toyota chr demeye geldim


  • balpolen  (27.06.22 17:15:02) 
Eco Executive Plus bulabiliyorsanız civic.

Bulamıyorsanız C-HR.

Bagaj önemliyse de civic bu arada.

Yakıt konusunda da zam gelsin gelmesin bence lpg her türlü avantajlı olur gibi geliyor. Hibrit modeller uzun yolda daha çok yakıyor diye biliyorum. Hibrit devreye girmiyor çünkü belli bir hızdan sonra. Ve 1.8 motor olduğu için güzel de yakar yani.
  • ananiyimioguz  (27.06.22 17:38:34) 
1.8 atmosferik motor. şöyle bir bakınca çok yakar gibi geliyor ama teknik birtakım mevzulardan dolayı çok yakmıyor. uzun yolda söylendiği gibi eğer basıyorsanız hybrid'in pek bir avantajı yok. ama çok da yakmıyor, yani 1.4 tsi benzinli passat'tan daha az yakıyor.

tek dezavantajı 1.8 motor ve türkiye'deki gerzek vergi sistemi yüzünden yüksek motorlu taşıt vergisi. 1.6 motor bmw'den daha çok vergisi çıkıyor.
  • kibritsuyu  (27.06.22 17:50:43 ~ 28.06.22 11:59:25) 
10 kusur senedir lpg kullaniyorum tarihinde 1 kere benzine karsi avantajini kaybetti, o da 1 ay kadar surdu.

Lpg su an benzini ve dizeli her turlu dover ama hayatinda hibrid arac kullanmisligim yok. Ne tuketir bilmiyorum.
Lpg su an sehir ici 1 tl yakiyor kilometrede.
  • divit  (27.06.22 18:09:16) 
hybrid için bilgi amaçlı güncelleme: depoyu doldurup ortalamayı ve kilometreyi sıfırlayarak uzun yola çıkan (ankara-aksaray yolu, dümdüz yol) eşimden an itibariyle gelen görüntü: i.imgur.com

tüketimle ilgili bilginiz olsun diye eklemek istedim.
  • kibritsuyu  (28.06.22 12:00:15 ~ 12:20:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.