[]

Pastane ürünlerinde koruyucu katkı maddesi yok mu?

Sb. Hani paketli ürünler kötüleniyor ya koruyucu katkı maddesi var zararlı diye. Pastane ürünleri püri pak diyebilir miyiz?




 
En basitinden ovaleks kullanılıyor. Diyemeyiz.

Edit: (bkz: #127918376) burada dendiği üzere bence de ovaleks kullanımında sorun yok ama sonuç olarak pastane ürünlerinde koruyucu katkı maddesi var.
  • kobuzchu kiz  (27.06.22 15:43:34 ~ 15:49:19) 
olmaz mı? pastane ürünlerindeki katkı çoğu üründe yok. ancak bu işi butik yapanlar daha dikkatli.


  • mikahakkinen  (27.06.22 16:49:53) 
katkı var, katkı var.

"koruyucu" katı başka şey. pastane ürünlerinde koruyucu katkı olduğunu sanmıyorum. koruyucu katkı, ürünler daha uzun dayansın, daha geç bozulsun diye konuluyor. taze, hatta günlük satılan ürünlere konacağını sanmam.

ovaleks denilen şey hamur işlerinin kabarmasını sağlayan bir katkı, koruyucu özelliği yok. biskin yağı mesela. kalitesiz bir margarin. evde sana yağı ile yaptığınız poğaçaların pastane poğaçası gibi olmamasının sebebi. ama onun da koruyucu bir özelliği yok.

hazır çorbanın içindeki monosodyum glutamat da epey tartışmalı bir katkı maddesi, ama onun da koruyucu özelliği yok. adma hazır çorbanın üstüne "koruyucu katkı içermez" yazıyor, içine de msg koyuyor. sen katkısız sanıyorsun, ama o aslında "koruyucu" katkısız.

zarar kısmı hakkında yorum yapamam, tartışmalı bir konu.
  • kibritsuyu  (27.06.22 17:11:03 ~ 17:13:15) 
Teneke margarin ustune tenekeyle glikoz surubu dokuyorlar, koruyucu yok ama koruyucudan daha beter malzemeler var.

Koruyucu da koyarlar ama ihtiyac yok zaten ayni gun satiyor adam.
  • divit  (27.06.22 18:10:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.