[]

Direksiyon dersi gerekli mi?

Ehliyet sınavını yeni geçtim, arabayı ehliyetim yokken almıştım yani bir süredir bekliyor. Ondan bir an evvel trafiğe çıkmak istiyorum. Sizce özel direksiyon dersi gerekir mi? Cesaretim var aslında şu an da çıkabilirim ama kursta malum 30la falan gidiyoruz. Daha akıcı bir trafikte sorun olur mu bilmiyorum. Sizce gerekli mi?




 
Gerekli tabii ki. Sadece kurstaki dersle otoyola çıkılmaz. Hız sorun değil. Reflekslerin gelişmesi lazım.


  • dissendium  (26.06.22 22:14:50) 
Bunun cevabı sizde. Ben özel ders almadım. Ehliyetimi aldıktan sonra hiç ara vermeden yakın çevrede kendime aynı sınav parkuru gibi bir parkur belirledim ve tek başıma sürmeye alışana kadar 1,5-2 ay sadece o parkurda sürdüm.

Ondan sonra ilk kez akıcı trafiğe çıkacağım zaman yanımda bilen bir kişiyle birlikte yola çıktım. Bu aşamadan sonra da navigasyonla her yere gittim geldim. Başta biraz diken üstü hissettim ama aşama aşama gevşedim. 1,5 yıl oldu ehliyetimi alalı, artık rahatsızlık hissetmiyorum.

Ama başka bir tanıdığım da özel ders almasaydı asla yapamayacağını düşünüyor.

Eğer tek başınıza çok heyecanlanacağınızı düşünüyorsanız özel ders alın. Bir de örneğin yaşadığınız muhitte uygun bir parkur yoksa, sokaklar çok dar ve sıkışıksa ya da ana cadde üzerinde oturuyorsanız özel dersi düşünebilirsiniz bence.
  • akhenaten  (26.06.22 22:21:48) 
Cesaret varsa gerek yok. Yanına sakin iyi bi şoför al öğretsin, yanlışlarını söylesin.


  • glamdr1ng  (26.06.22 22:40:13) 
gerekli. kesinlikle faydalı ve mantıklı bir yatırım.


  • praetor  (26.06.22 22:51:53) 
gereksiz. İlk önce kendinize hedef sakin bir yol belirleyip gündüz trafiksiz bir saatte oralarda gidin gelin kendinizi deneyin.

Ben 2 sene önce ehliyet aldığımda, ilk önce önümüzdeki yoğunluğu düşük caddede babamla gezmiştik git gel şeklinde 15 dakika. Ertesi gün onları o cadde üzerinden başka bir yere götürdüm,3. gün ise kız arkadaşımı almaya gitmiştim ve direkt trafiğin içine dalmıştık. Çok iyi değildim, kaza vs olmasa da aksaklıklar yaşadım ama denemek gerekiyor. Tabii ben küçük bir ilçede yaşıyordum, İstanbul için durum farklı olabilir.
  • biravekahve  (26.06.22 23:11:48) 
Eğer vaktiniz varsa ve birazcık para ayırmak bütçenizi sarsmıyorsa, naçizane tavsiye, muhakkak alın.

Elbette İstanbul ve büyükşehir şoförlüğü tecrübe ile gelişir ve şüphesiz aracı iyi kullanmak, kuralları bilmek dışında dikkatli ve sabırlı olmak elzemdir; fakat yine de doğru tüyolar ve ikazlar verecek birinden ders almak epey faydalıdır.
  • berhudar ol evladim  (27.06.22 00:40:26) 
cesaret ve yatkınlık işi. ben ehliyeti aldıktan 1 hafta sonra trafiğe çıkmaya başladım. hatta bir süre de ehliyetsiz sürdüm sınavı geçtikten sonra, akşam trafiği cartcurt dinlemeden daldım yol da baya sıkıntılıydı. ama öyle öyle 1 ayda öğrendim. 1-2 çok küçük kaza / sürtme de oldu onlar olunca iyi oluyor bi kendine geliyorsun.

arkadaşlara da katılıyorum bu arada yanına bilen birisini al 3-4 defa çık veya 3-4 ders al en fazla yeter. veya gözü karart direkt kendin çık.
  • hayati cozemeyen adam  (27.06.22 01:35:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.