[]

MATLAB /// GUI veya M dosyasını executable hale getirmek.

Matlabde yazdığımız, gui arayüzlü bir programı, Matlab programı olmadan, exe dosyası halinde açamaz mıyız?




 
Matlab da exe olusturmak gayet mumkun :

mbuild -setup
Please choose your compiler for building standalone MATLAB applications:

Would you like mbuild to locate installed compilers [y]/n? y

Select a compiler:
[1] Microsoft Visual C++ 2008 in C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0
[2] Microsoft Visual C++ 2005 in C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 8

[0] None

Compiler: 8
Please select from 0-2
Compiler: 1

Please verify your choices:

Compiler: Microsoft Visual C++ 2008
Location: C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0

Are these correct [y]/n? y

****************************************************************************
Warning: Applications/components generated using Microsoft Visual Studio
2008 require that the Microsoft Visual Studio 2008 run-time
libraries be available on the computer used for deployment.
To redistribute your applications/components, be sure that the
deployment machine has these run-time libraries.
****************************************************************************

Trying to update options file: C:\Documents and Settings\Bumil\Application Data\MathWorks\MATLAB\R2008a\compopts.bat
From template: C:\PROGRA~1\MATLAB\R2008a\bin\win64\mbuildopts\msvc90compp.bat
  • webboun  (16.06.10 15:30:09) 
tabii .exe dosyasini calistiracaginiz bilgisayarlara MCR kurulmus olmali. onu da ihmal etmeyin.


  • dahicocuk  (16.06.10 16:07:52) 
matlab yuklu bir bilgisayarda calisiyorsaniz mcrinstaller orada olmaliydi, ekstradan indirmenize gerek kalmazdi. neyse, bana sorarsaniz en kolay yolu soyle. command window'a deploytool yazin. acilan pencerede ustteki beyaz renkli "create a new deployment project" e tiklayin. daha sonra acilan pencerede, ornegin windows application icin, matlab compiler seceneginden, windows standalone application'i secin. simdi gelen pencerede main function ve other files dedigi yere ustteki mavi arti isaretli beyaz sayfa butonunu kullanarak duyuru.fig ve duyuru.m dosyalarini ekleyin. artik hangisi main hangisi other ise durumunuza uygun olarak. daha sonra tekrar yukaridan build the project deyin. o kendisi olusturacak dosyayi. ilk defa yapiyorsaniz bir compiler secmenizi isteyebilir. daha sonra, package the project derseniz mcr installer, readme dosyasi ve .exe dosyaniz ile birlikte bir distribution olusturacak. bu distroyu istediginiz bilgisayarda calistirabilirsiniz. readme dosyasini okumaniz faydaniza olur.


  • dahicocuk  (16.06.10 16:29:38) 
command window'a ver yazarak MATLAB Compiler'a sahip olup olmadiginiza bir bakar misiniz?


  • dahicocuk  (16.06.10 16:43:34) 
i46.tinypic.com ben soyle bir ekranla karsilasiyorum. siz ne gibi bir hatayla karsilasiyorsunuz. log dosyasini paylasabilir misiniz?


  • dahicocuk  (16.06.10 16:50:17) 
mcc -m duyuru.m diye dener misiniz bir de command window'da.


  • dahicocuk  (16.06.10 17:13:49) 
son olarak matlab'i uninstall edip full olarak tekrar yuklemenizi onerecegim. artik bu sekilde de olmazsa yapacak bir sey yok zira ne yazik ki baska bir cozum onerisi aklima gelmiyor.


  • dahicocuk  (16.06.10 18:28:09) 
asigiatis1.m dosyasi nerede kayitli? C:\UsersFTS\Documents\MATLAB klasorunde, yani vizeler finaller, video, matlab programlari gibi klasorlerin oldugu dizinde goremiyorum ben asigiatis1.m isimli dosyayi. onu ve gerekli gui dosyasini acaba adresini verdigim klasore tasiyip bir de oyle mcc -m asigiatis1.m komutuyla deneseniz olur mu acaba?

ben asigiatis1.m i mcc -m in cagirdigi bir script olarak dusunmustum ama o sizin m file inizmis. konuyu yeniden okurken dank etti. bu sefer umutluyum acikcasi :)
  • dahicocuk  (16.06.10 19:43:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.