[]

sata harddisk i usb'ye dönüştürme

selamlar arkadaşlar,

benim laptop için aldığım 2.5 inç şöyle bir hdd'im var:
www.amazon.com.tr

fakat artık bu hdd'ye ihtiyacım yok, fakat usb ile external olarak ps5'a takabileceğim bir hdd'ye ihtiyacım oluştu. ben bu hdd için usb dönüştürücü alsam işimi görür mü?

msela şunun gibi:
www.amazon.com.tr

bir eksisi olur mu bana bu işlemin?

şimdiden teşekkür ederim.

 
İş görür. Ancak kapalı kutu olan dönüştürücüler var. Onları tavsiye ederim. Bu aparatla diske bir şeyler yazarken kablo çıkarsa falan bozma ihtimali var. Ama düşük bir ihtimal onu da belirteyim. Gerçi bunun puanı da çok düşük. Onun yerine şunlara bak:
www.amazon.com.tr

Bende bundan var. Herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Taşınabilir diskler de zaten temel olarak bu kutuların içindeki klasik disklerden oluşuyor.
  • himmet dayi  (25.06.22 17:19:29) 
kutulardan almanı öneririm+1 zaten 100-150 liralara bulunuyor rahatça. bu kablo daha ucuz da değil. neredeyse hiçbir avantajı yok.

ben orico'dan aldım 2 tane, memnunum ama bi tık daha yüksek fiyata type-c girişli kutulardan da tercih edebilirsin.
  • konetsu  (25.06.22 18:27:42) 
SSD olmayan bir disk için type-c almanın mantığı yok. Yalnız Playstation 5 için bu HDD çok yavaş kalır. Onu belirteyim. Cihazın kendi diski SSD.


  • himmet dayi  (25.06.22 21:33:15) 
@himmet type-c olmasının hızla bi alakası yok. gen1 olup type-c olabilir gayet. usb 3.2 gen 2x2 olsun demedim sonuçta.
hatta mesela şarj kablosu olarak satılan çoğu type-c kablo da usb 2.0 oluyor. type-c sadece bir konnektör ve 3.2 micro-b'ye göre daha kullanışlı ve uzun ömürlü. tersini düzünü aramakla uğraşmadan kullanabilme imkanı var en basitinden.

edit:şarj kablosundan örnek verdim asıl büyük örneği unuttum :D şuanki telefonum poco x3 pro mesela yine type-c ama usb 2.0
  • konetsu  (26.06.22 01:22:19 ~ 05:15:07) 
type-c'nin giriş tipi olduğunu biliyorum. Type-c girişli bir kutu almanın bir esprisi yok diyorum. Neden ekstra para verilsin? PS5'e harici disk USB-A noktasından bağlanacak zaten. Bir de araya konnektör mü alsın adam?

SSD olmasının konuyla alakası SSD'nin usb3.2 gen2 ile bağlanması en verimlisi seçenek. SSD olmadığı için USB-A ile bağlamış, C ile bağlamış fark etmiyor.
  • himmet dayi  (27.06.22 08:55:57) 
bilgisayara veya konsola type a ile bağlayabilir orada problem yok. benim dediğim kutudaki portun type-c olması avantajlı olabilir. fiyat farkı çok değilse uygun bulursa tercih edebilir. bu seçeneği belirttim... type-c kablolar illaki type-c to type-c olmuyor. type-c to type-a kablolar var sonuçta, arada adaptör kullanmasına gerek yok. kutu tarafındaki konnektörün micro-b mi type-c mi olduğu dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı açısından fark ediyor.
özellikle de micro-b'ye göre diye belirttim zaten önceki cevapta. kutu üzerindeki porttan bahsettiğimin anlaşılır olduğunu düşünüyorum.

  • konetsu  (27.06.22 10:30:43 ~ 10:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.