[]

Photoshop Arka Plan Temizleme

Ürün çekim çadırında çekim yaptıktan sonra arka planı temizlemek istiyorum. Yani sadece ürün resmini png olarak kaydedeceğim ama bir türlü kusursuz bir temizleme yapamadım. Photoshopta çok uzman da değilim. En kolay ve temiz nasıl yapabilirim bu işi? Resimleri web sitesinde kullanacağımız için girintili çıkıntılı çirkin bir resim olmaması önemli. Örnek resmi de ekliyorum.
Bu şekilde 100-150 arası resim var temizlemem gereken. Pratik bir yol önerirseniz çok makbule geçer.
Aynı gruptan ürünlerin fotoğraftaki yeri, açısı hep aynı. Yani bu ambalajdaki bütün fotoğraflar çadırda sabit noktaya konup sabit tripoddaki makine ile çekildi. Belki kolaylaştırır diye belirtmek istedim. Teşekkürler.


 
eğer çok profesyonel bir çözüm istemiyorsan hızlıca bu siteden ürünlerin arka planını silebilirsin.

www.remove.bg
  • barracudaa  (25.06.22 15:43:42) 
@barracudaa bu siteyi biliyorum, kullandım da ama sadece 1 foto ücretsiz. ondan sonrakiler de fotoğraf kalitesini çok çok düşük kaydediyor, orijinal kalite için ücret istiyor. 3-5 foto olsa hallederdim ama çok fazla olduğu için çok para tutuyor


  • mustafakesekci  (25.06.22 15:58:28) 
Eğer birkaç tane ise ben yardımcı olayım. Ama sürekli yapman gereken bir iş ise Photoshop'ta Pen Tool'un nasıl kullanıldığını öğren (youtube'da tonla video var). O şekilde kusursuz yaparsın. PS'in magic wand tool'u şeffaf şeyler için düzgün çalışmaz. Color range ya da Select Object toolları da düzgün çalışmaz şeffaf yüzeylerden ötürü.

edit: i.imgur.com

bunu pen tool ile 1 dakikada yaptım mesela. arkaplanı bilerek siyah yaptım, nerelerden kestiğim görünsün diye.
  • himmet dayi  (25.06.22 16:03:40 ~ 16:08:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.