[]

Kalori Yakma Hk.

7000 kalori = 1kg gibi üç aşağı beş yukarı bir hesap var diye biliyorum.

diyelim ki ben günde 1000 kalori yaktığım bir egzersiz yapıyorum.
erkek bedeni de genelde kendi kendine 2000 kalori durduğu yerde yakyor üç aşağı beş yukarı.

hadi yedğim yemek birinci kısmı dengelesin diyelim.

günde 1000 kalori açık oluşuturyorum kısaca.

bu durumda gerçektne günde 150 gram veriyor muyum? bu işin başka parametreleri var mı?
yani "abi ben günde 1000 kalori yakıyorum, haftada 1 kilo net yakıyorum" diyebildiğim b idurum var mı

 
genel olarak, evet. metabolizmana göre de değişir ama günde 1000 kalori açığı verirsen haftada 1 kg verirsin.


  • gabe h coud  (25.06.22 15:06:13) 
Yüksek yoğunluklu egzersizlerde enerji büyük oranda kaslardaki karbonhidratlardan gider, ki kas ve karaciğerde yaklaşık 2000 kalorilik rezerv vardır, egzersizde yağ kaybı çok düşük olur, o nedenle egzersizde harcanan kalori diyetteki sporcular tarafından kalori açığına çok eklenmez, ben eklemem mesela zira o açık yediğin öğünlerle geri alınır, sporla yaktığın yağ da dediğim gibi çok düşük olur sen ee 5 gram ben diyeyim 10 gram, o nedenle spor yapıyorum yağ yakıyorum gibi bir şey pek olmuyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.06.22 15:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.