[]

Damacana sağlıksız mı?

Merhaba,
Normal (cam olmayan) damacana sağlıksız mı?



 
Plastigin getirdigi riskler elbette var, cam geridonusum acisindan da daha makul diye biliyorum... Yine de hem kendiniz hem cevreniz icin yapabileceginiz en dusuncesiz sey tek kullanimlik petler almak olur yukaridaki arkadasin dedigi gibi....


  • hewit  (25.06.22 14:30:27) 
sağlıksız demeyelim de cam plastikten normal şartlarda daha sağlıklı.

cam damacana 15lt plastik 19lt. buna rağmen cam damacana daha pahalı. aslında cam damacananın depozitosunu da sen ödüyorsun, firmaya bir maliyeti yok. değişken maliyet ikisinde de aynı, su. cam olunca ağırlığından az bir miktar yakıt masrafı var, o kadar. örneğin hayat su cam damacana 15lt 44 lira şu anda. 1 lt su 3 lira. insanların artık sağlık düşünecek hali kalmadı.

biraz bu işler kartelleşti gibi geliyor. marketing yorumu da doğru. arıtma alsan 1 litreye 10 litre boşa su atılıyor, çevreye daha büyük zarar. her yerden sıkıştırılıyoruz. demokratik haklarımız o kadar erozyona uğradı ki, kendimizi savunmayı, sesimizi çıkarmayı bile düşünmüyoruz.
  • gabe h coud  (25.06.22 15:08:34 ~ 15:11:33) 
Genelde bu isten anlayanlar musluk suyunun daha saglikli oldugunu soyluyor.
Musluktan en fazla ishal olursun damacanadan ne olacagin belli degil diyorlar.

  • divit  (25.06.22 15:22:47) 
plastik damacanayla devam edilecekse en azından bpa free damacanalarla devam etmek daha mantıklı olacaktır.

şu anda şebeke suyu içilebilir bir şehirde oturduğum için damacana kullanmıyorum. kullansam cam damacana kullanırdım.
  • avianthem  (25.06.22 15:48:43) 
Cam damacanaları yıkaması daha zormuş, o yüzden plastikten daha da sağlıksız oluyor diye okumuştum.


  • akil kupuru  (25.06.22 16:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.