[]

spor yapmadan ketojenik beslenme ve if

birlikte yapilirsa zararli olabilir mi? hareket kabiliyeti 0 yapan kisinin.




 
Yapılan araştırmalar bir direnç egzersizi yapmadan yapılan diyetlerin çok fazla kas kaybı yaşanmasına neden olduğunu söylüyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.06.22 10:34:55 ~ 10:35:09) 
yani aslinda amac diyet degil de saglikli beslenmek diyelim. yagdan az proteinden fazla yiyerek kas kaybini onleyip yag yakimini saglamak. ama hareket olmadan bi faydasi olur mu noktasinda kararsizim.


  • in vino veritas  (25.06.22 11:01:18) 
daha da onemlisi zararli olur mu kismi.


  • in vino veritas  (25.06.22 11:01:45) 
Hocam ketojenik diyet yaparken proteini fazla alamazsın ki proteini toplam kalorinin %20'si kadar alırsın, fazla alırsan karbonhidrat düşük olduğu için aminoasitleri şekere çevirebiliyor vücut bu da ketosisten çıkarabiliyor, o zaman ketojenik diyet yapmanın bir anlamı yok çünkü ketojenik diyet yapmamış oluyorsun. Amacın sağlıklı beslenmek yanında da yağ yakmaksa klasik olarak düşük karb. yüksek protein diyetler daha garanti daha sürdürülebilir daha az zararlı. Ha ama yine zarar nedir diyorsan birçok mikro besini alamadığın için buna bağlı problemler yaşayabilirsin misal çinkoyu az alırsın saçın dökülür gibi. IF zaten bi diyet değil biliyorsun yemek yeme aralığını belirleyen bi yöntem, hangi diyete entegre edersen et illa ki olumlu çalışır herhangi bir metabolik rahatsızlığın yoksa.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.06.22 11:10:35 ~ 11:48:29) 
Son 11 aydır if yapıyorum.bunu yapıyorum derken çok özel bir çaba sarfetmiyorum hayatımın bir parçası haline getirdim.

Bir sürü saçma hareketin üzerine pandemi döneminde evde kalınca kilom zirveye vurdu.tartıda 150 yi gördüm.standartım olan 105 kilodan oldukça uzaklaşmıştım.özel bir destek almadan sadece youtube da Yavuz Yörükoğlu nun videolarını seyredip onun anlatımlarından okuma yaptım ve if in bana uygun olduğuna karar verip bu yola çıktım.

İlk başta hardcore bir şekilde 3-4 aylık dönemde 20-4 if yaptım.burada bir kalori sayımına girmedim.özellikle seçtiğim menüler oluyordu ama bazı günlerde doyana kadar pizza da yiyordum,baklava da.o dört saatin içinde güzelce doyuyor,kalan sürelerde bolca su içiyordum.bu şekilde 30 kilo verdim.

Burada bana ilginç gelen kas kaybım olacağını düşünürken 120 kilolara geldiğimde alttaki kaslarım yerinde olduğunu gördüm.ilave spor yapmadım sadece pandemi dönemi gibi eve tıkılmadım,

Aksam 8 den sonra bir sey yiyip içemediğim için dışarıda akşam yemeği-içki olayımda azaldı.içki içeceksem bunu akşam 7-8 arasında yaptım,sonrasında soda ile devam ettim.

30 kilodan sonra kışta gelince ilk hardcore halini bırakıp 16-8 uygulamasına geçtim.bunu askeri disiplinle yapmıyorum.aklına gelebilecek herşeyi yiyorum.yaklaşık 6 aydır bu durumdayım ve 120 kiloyu koruyorum.bir ara 125 gördü ama özel bir şey yapmadan yeniden 120 ye döndüm.

Şimdi temmuz ağustos arası ikinci hardcore atağı yapmayı planlıyorum.hedef 105 kilo.öğlen 4 akşam 8 arası yemek,bolca soğuk su..

benim olayım bu,becerebildiğim için mutluyum.sana gelince ,örneği kendimden verdim.bunu yapabilmek senin elinde.buraya yazdıysan demek ki ihtiyaç var ve aksiyon almalısın.ketojenik diyet uygulaması çok zor.lüks bir diyet.lüksten kastım beslenmenin pahalıya gelmesi değil özel bir çaba gerektirmesi.her gün ona uygun yemek hazırlaman,bulman gerekiyor.sistemi bozmadan yürümelisin.ben çok seyahat ettiğim için böyle bir şansım yoktu ama yemek olarak bana çok uygundu ki zaten carnivor bir adamım her türlü yürürdüm ama düzenini kurması zor .benim patlak vermem büyük olasılık.bu yüzden if 10 numara bir sistem.

Bir şeyler yapmak hiçbirşey yapmamaktan iyidir.önce bir yeme düzeniyle başla sonra zamanla herşey düzelir.
  • duptıs  (25.06.22 11:45:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.