[]

Duşakabin zemininin rezil küflü görüntüsünü düzeltmek

Fotoğraftaki gibi yer yer siyah, çirkin bir görüntü mevcut.

Usta falan çağırmadan kendim yapmak istiyorum.

Ne alayım nasıl yapayım tarif edebilir misiniz?

 
çamaşır suyu.


  • baylarbayi  (24.06.22 23:55:34) 
Hocam silikona işlemiş.

Denerim ama sanki silikonu söküp yeniden uygulamak gerekiyor.
  • chicha_v2  (25.06.22 00:14:48) 
Silikon küflenmiş maket bıçağı ile kazıyıp tekrar silikon çekmelisin.


  • dreamsandcolours  (25.06.22 00:20:05) 
Bazı yapı marketlerde silikon sökme bıçakları var onla daha kolay sökebilirsin


  • dreamsandcolours  (25.06.22 00:21:06) 
Oradaki kenar profillerini komple söküp, temizledikten sonra,tekrar uygulamak lazım. Bu işlem için 1 gün tam kuruma için beklemeniz gerekecek.


2. Çözüm ise ; profilin bitimi ile fayans arasında 5mm kalacak şekilde maske bandı çekip yağlı boya ile boyamak olabilir. Ama o da kısa süreli bir çözüm olur. Boya, zamanla atacaktır.
  • janavarorion  (25.06.22 11:05:40) 
Bunlar çıkmaz gibi görünüyor ama çamaşır suyu, bilek gücü ve biraz sabırla çıkıyor.

Yeniden oluşmaması için de çamaşır suyu spreyi hazırlayıp 2 günde bir lavabo, klozet ve duşakabin içlerini fısfıslayıp beş dk bekledikten sonra durulayın.

Ama köşeler zorlayabilir. En iyisi değiştirmek.
  • akhenaten  (25.06.22 14:43:07 ~ 14:46:06) 
Tüm çözümler geçici olacak çünkü çok sık tekrarlayan bir problem. Silikonu çıkarıp, bölgeyi tamamen temizledikten sonra yeniden silikon uygulayabileceğiniz gibi tüm siyah alana pamuk yerleştirip pamuğun üzerine çamaşır suyu dökerek bir gün beklettikten sonra uğraştırmadan da temizleyebilirsiniz.


  • Selektivite  (25.06.22 15:04:43) 
Plastik köşebentleri komple sökün atın, duvarda çok fazla çap yoksa tekrar köşebent kullanmayın.

1 cm kadar boşluklara altını kağıt vb ile doldurup üzerini silikon çekmelisiniz. Boşluklar 1 cm'den fazla ise o zaman tekrar köşebent kullanmalısınız.

En önemli konu, yeni işçilikte "küf yapmayan silikon" kullanın mutlaka.
  • John Bloor  (27.06.22 12:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.