[]

ev için jenaratör

Çok sık elektrik kesilen bir bölgede yaşıyorum ve evden de çalıştığım için bu durum işlerimi de etkilemeye başladı. Paraya kıyıp bir jeneratör alayım dedim ama önce buradan bir danışmak istedim.

İnternetteki araçlarla yaptığım hesaplamalara göre bana 4kW üzerinde bir tane lazım. 2-3 tane lamba, modem, bir tane klima(yazın ve kışın kullanılıyor), olursa bir monitör ve (opsiyonel)buzdolabını çalıştırması benim için yeterli.

Sorularım şöyle:

1. Galiba Aksa epey kullanılıyor. Direkt olarak bir Aksa şubesine mi gideyim yoksa başka markalara da bakayım mı?

2. Aksa'nın şu modeli işimi görüyor sanki, ne dersiniz? www.hepsiburada.com

3. Müstakil bir evde kirada oturuyorum. Taşınırken eve zarar vermeden bunu söküp götürmek kolay mıdır?

4. Bakım işini nasıl yapıyoruz? Aksa galiba bu hizmeti periyodik olarak veriyor, değil mi?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplayan herkese.

 
Buzdolabı ve klimayı jeneratörle anlamlı bir şekilde kullanabilmek için için sizin evinizde elektrik sayacından sonra bir transfer panosu gerekir. Elektrik kesilince, jeneratör sinyali alır çalışır ve o panoya elektriği verir; elektrik gelince de pano jeneratörden gelen enerjiyi değil şebekeyi eve verir ve jeneratör de sinyali alıp otomatik stop eder. Linkteki jeneratör ipli diyor, ayrıca yazdığım şekilde yaptırırsanız 10kva gibi bir jeneratör almanız gerekebilir. Transfer panosu ve otomatik devreye girip çıkacak jeneratör olmazsa siz çok yorulursunuz. Aksa'yı ararsanız onlar size uygun modellerini önereceklerdir. Bakım işini falan bulunduğunuz şehirde teknik servisleri oluyor, çağırıyorsunuz gelip yapıyorlar. Transfer panosunu da onlar yaparlar. Ayrıca jeneratörü dışarı koyacağınız için çalınmasın diye bir kafes içine almanız gerekebilir falan. Kiracıysanız ve seneye taşınırım falan diyorsanız bence hiçbir şey almayın da yaptırmayın da; ama oturursanız yaptırmaya değer.


  • malheiros  (24.06.22 21:52:19 ~ 21:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.