[]

Trigonometri sorusu

Bir üçgen var, dik üçgen değil ama. Bir açısı 16 derece ve bu açının bir komşu kenarı 200 birim. Diğer açılar ve kenar uzunlukları bilinmiyor.

Sadece bu verilerle diğer kenar uzunluklarını ve açıları trigonometri ile bulabilmek mümkün müdür?


 
çok emin değilim ama bulunablir sanırım mesela cos16 'a bak değerine göre karşı bölü komşudan, 200 göre oranlarsın diye düşündüm.ama trigonemetri bilgim pek iyi değildir.
edit : doğru ya arkadaşların dediği zaten çok iyi değildir demiştim :)

  • high hopes of the sozluk  (24.06.22 21:24:55 ~ 25.06.22 00:50:11) 
Söylediğiniz kadarıyla mümkün değil.


  • invictae  (24.06.22 22:16:47) 
Değildir.

Mantık şu. Aralarında 16 derecelik bir açı olan iki çizgi çiz. Bir çizgi 200 birim olsun. Diğer çizginin uzunluğunu keyfi seçerek kalan uçlar da birleştirildiğinde bambaşka üçgenler elde edebilirsin. Verilen bilgiler ile açıları ve kenarları farklı sonsuz üçgen çizilebilirse, trigonometri ile bulunamaz.
  • cek  (24.06.22 22:19:38) 
8. sınıfta şöyle bir bilgi öğretiliyor:

"Bir çokgen çizilebilmesi için en az n-2 uzunluk ve en az n-1 açı bilinmelidir. Toplamda en az 2n-3 eleman bilinmelidir."

Yani bir üçgenin kesin olarak çizilebilmesi için şu durumlardan birine uyması lazım:

-3 kenar uzunluğu
-2 kenar uzunluğu ve aralarındaki açının ölçüsü
-2 açısının ölçüsü ve 1 kenar uzunuluğu
  • lancelot du lac  (25.06.22 15:15:20 ~ 15:15:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.