[]

yunanistan gezi turu önerisi

Detay


arabayla çıktık ipsaladan. toplam süremiz 8 gün. 8. günün sonunda istanbulda olmamız gerekiyor yani.


atina'ya kadar gideceğiz bu süreçte. yolun uzun ya da kısa olması önemli değil. sağa sola uğraya uğraya gitmeyi planlıyoruz. en son atina'ya gideceğiz. 2-3 gün de orada kalırız işte duruma göre. kısacası aradaki 5 günü değerlendirecek yol üstü veya ufak sapmalarla gidilebilecek yerler arıyoruz.

soru: 1
atina'dan sonra izmir veya istanbul'a arabalı vapur tarzı bir ulaşım var mıdır kolayca yapılabilecek? böylelikle aynı yolu tekrar dönmemiş oluruz.

soru: 2

giderken siz olsanız nerelere giderdiniz? yol üstünde şuraya uğrayın. bir akşamı orada geçirin, buraya uğrayın şunu görmeden geçmeyin, şurada mutlaka şunu yapın tarzı dediğiniz yerler nereler? kısacası bir yunanistan turunda olması gerekenler nelerdir?


hadi bize bir arabayla yunanistan turu organize edelim.


not: 4 kişiyiz. iki 30+ çift. yeterli şöförümüz var. o konuda sıkıntımız yok.

 
Bu konuda çok bilgi ve tecrübe sahibi olmadığımı söyleyerek başlayayım.
Bol bol bozuk para Euro almayı unutmayın. Sık sık otobana ödeme yapmanız gerekiyor.
Sınırdan girdikten sonra Dedeağaç ve Kavala'yı pas geçip direkt Selanik'e gidin bence.

Selanik'te bir airbnb'de 1 gece kalın. Atatürk'ün evini, beyaz kuleyi, şehrin havasını, restoranlarını, meydanlarını gezin. Sonra direkt Halkidiki'ye gidin derim.

Halkidiki Selanik'in altındaki 3 çıkıntının ismi, bunlardan birinde zaten manastır olduğu için kadınların girmesi yasak. Onu unutuyoruz. Diğer ikisi de inanılmaz güzellikte deniz ve plajlara sahip. Oralarda nereye gitseniz mutlu olursunuz. O civarda beğendiğiniz bir yerde airbnb'de 3 gece kalın ve her gün farklı bir veya birkaç koya yüzmeye gidin.

Halkidiki'de bazı yerlerde tekne kiralayıp kendiniz kullanarak gezebiliyorsunuz. Türkiye'de 10 beygire kadar motorlar için belge gerekmiyor, Yunanistan'da 30 beygire kadar. Fiyatı birazcık pahalı olsa da bunu mutlaka yapın derim. Vourvouro tarafında pek çok tekne kiralayan şirket bir aradaydı. O gün gezintiye erken başlamanız gerekiyor.

Denize doyduysanız artık Atina'ya gidip orada şehri gezme zamanı geldi. Atina'da elbette Akropolis'e ve Akropolis müzesine gideceksiniz. Onun dışında da Monastiraki bölgesinde yeme-içme, hediyelik, bakınma, şehrin havasını soluma derken tatiliniz bitiyor.

Bir günde Atina'dan İstanbul'a ulaşmak için uğraşmayın bence, dönüşte Kavala'da da bir gece kalıp öğlen yola çıkarsınız.
Kavala'da yapılacak muazzam bir şey yok ama Kavala'ya gittim, orada kurabiyeler şöyledir, böyledir diyebilmiş olursunuz.

Tatil boyunca deniz ürünü görünce hemen deneyin. Rakı seviyorsanız Uzo çeşitlerini deneyin, Çipuro mutlaka için, beğenirseniz alın çünkü Türkiye'de bulamayacaksınız. İçinizde sigara içen varsa Türkiye'den alsın, orada sigara daha pahalı. Selanik, Halkidiki tarafında bal görürseniz mutlak alın, tadın. Souvlaki bol bol yiyeceksiniz, inancınıza aykırı değilse domuz etinden olanı mutlaka deneyin.

İyi eğlenceler,
  • michael_knight  (24.06.22 09:50:10) 
instagramda gurukafa'yı takip edin bu ara meteora'da. Arabayla gittiler öve öve bitiremedi :)


  • anyelios  (24.06.22 10:50:15) 
bit.ly burası dedeağaç rıhtımda bir cafe. karşısında da otopark var. yorgunluk kahvenizi burada için mutlaka. sonra ayaklarınız biraz açılsın diye rıhtımda deniz kenarında yürürsünüz.

oradan devam edip kavala'da bir belki de 2 gece konaklayın. osmanlı mahallesine uğrayın. kavalalı mehmet ali paşa'nın evinin olduğu ufak meydanda ufak bir otopark da mevcut. ayrıca bu yoldan inerken sağda çoook meşhur bir kavala kurabiyecisi var. şimdilik az alın, dönüşte aynı yerden çok alırsınız. nasıl olsa dönüş yolu üzeri.

bit.ly burası mehmet ali meydanı. otopark ve kafe var.

bit.ly burası kavala'ya hem yakın, nispeten daha sessiz sakin, denizi güzel bir mekandır. şezlonglar ücretsiz, bira 2 avro falan. su yerine bira içmenizi tavsiye ederim. mythos birası. hiçbirşey söylemek zorunda da değilsiniz bu arada, türkiye gibi düşünmeyin :) 

bit.ly burası ise biraz daha sosyetik, daha kalabalık, daha concon ve ilk yere göre yarım saat daha uzak bir mekan. buyrun bakın, kavala'da denize girip ter atmayı tercih ederseniz seçiminizi yapabilirsiniz. iki mekanın da ücretsiz otoparkı mevcut.

kavala'dan 15 km iç tarafta drama var. evet o meşhur drama köprüsü türküsünün geçtiği yer. drama bozüyük kılıklı bir yer. köprü möprü de yok :) ufak bir su kemeriymiş meğer o. yani gaza gelip ille gidicez görücez diye vaktinizi harcamayın.

selanik'e gelirsek nerede kalacaksınız bilmiyorum umarım şehir içindedir. bu kadar yorgunluk sonrası atatürk'ün evine yürüme mesafesinde iseniz yaşadınız. yani harita yürümeyi 30 dakika gösterse de sorun değil, yürüyün. selanik akşamının en popüler yeri ladadika ismindeki restoranlar sokağı. ha aklınıza über büyük bir yer de gelmesin çıtır bir sokak burası. ladadika'da otopark sorunu yaşarsınız. dediğim gibi umarım otel ya da tuttuğunuz ev merkeze yakındır. ki bence başka bir alternatif düşünmeyin. ladadika'da istediğiniz yere girin sorun değil. varsa mutlaka midyeli pilav yiyin. şahane olduğu için demiyorum ama türkiye'de bulunmayan bir yemek. bence şahane ayrıca :))

bit.ly ayarlamadıysanız selanik konaklamanız için burayı tavsiye edebilirim. rıhtımın bir arka sokağında. beyaz kule, aristotales meydanı, büyük iskender meydanı, atatürk'ün evi yürüme mesafesinde. kavala'dan sonra selanik'e geçince atatürk'ün evine gidersiniz, dönüşte soğuk bir frappe. dinlenmece ve gece önce sahil, sonra ladadika. ikinci gün halkidiki'de deniz, ve tekrar mekancılık. tavsiyem yeşil barbayanni uzo.

bit.ly  halkidiki'de ben bu plaja gittim hep. hem selanik'e en yakını, hem de pek kalabalık değildi.

Selanik sonrası dilerseniz vizesiz Makedonya'ya, Manastır, Ohri, Üsküp turuna sarkabilirsiniz. Ohri'de konaklama yapılabilir. Selanik Ohri arası 4 saat civarı. Ya da Yunanistan'ın tam öteki kıyısına Lefka'da adasına gidebilir, görünce "Ben bugüne kadar denize girmemişim abi ya" dediğim Porto Katsiki'de yüzebilirsiniz. Yalnız buraya erken gitmeniz gerekmekte, yoksa ne plajda ne otoparkta yer bulabilirsiniz. Lefka'dayı Google'lamınızı tavsiye ediyorum. Yol üzerinde de Preveze gibi meşhur ve çok güzel bir şehir var. Selanik Lefkada arası 4 saat ancak full otobandan gidiyorsunuz, 30 tünel ve 1 yer altından adaya geçen Avrasya Tüneli yerden geçiyorsunuz ama ödeyeceğiniz toplam ücret 12-14 Euro arası :) 
Otobanlarda benzinci yok, herhangi bir exit tabelasını görünce çıkıp alabilirsiniz. Gişeler çıkışlarda değil yol ortalarında. Atina konusunda mutlaka gitmeniz gerekmiyorsa bence tekrar düşünün derim. Ama illa gidecekseniz Leptokarya'ya uğrayın. maps.app.goo.gl 

Yola çıkmadan sigara stoklayın, yanınıza su alın hiç değilse otelde - evde buzluğa atıp ertesi gün soğuk soğuk içerseniz. yoksa insan milyoner de olsa suya 30 tl vermek koyuyor. pisküvi kılıklı şeylerden de alın yolda sıkıldıkta yersiniz. ipsala'ya gelmeden de sağdaki shell'de depoyu fulleyin. ama sakın ödemelerde x17-18 hesabı yapmayın tatiliniz mundar olur. dönüş için Atina'dan İzmir fikri de mantıklı değil.
  • duster  (24.06.22 11:43:21) 
Atina'da yasiyorum, bir defa karayoluyla geldim. epey yorucu, Selanik'te kalma fikri mantikli

giseler totalde 40 euro gibi bir sey tutuyor. suradan detaylari gorebilirsiniz: www.viamichelin.com

sigara stoklayin demisler, sinirdan gecerken arabayi arama ihtimalleri var, bu durumda 2 paket(karton degil)/kisi harici sigaraya ceza keserler. arkadasim 1kg tutun getirdi adiyaman, 100 euro ceza odedi, allahtan tutunu gecirmisler. benim zamanimda arama yapmamislardi. (ickide de bi sinir mevcut)

Izmir'e(Cesme) Sakiz uzerinden gidebilirsiniz. 8 saat suruyor, ordan da Cesme'ye 1- travel.viva.gr
2- www.turyolonline.com
  • supergirl  (24.06.22 13:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.