[]

Algoritma kurma eksikliği

Yazılımın en önemli kısmı ve bunu öğrenmem ve geliştirmem lazım. Her ne kadar mühendislik mezunu da olsam alan dışı olduğum için zorlanıyorum. Ne yapmalı nasıl yapmalı?

Yani adımları düşünebiliyorum, şemayı kuruyorum ama iş yazıma gelince zorlanıyorum. 1-10 derecelendirirsek 3. Seviyeden yukarı çıkartamıyorum. Başka örnekleri inceleyince tamam ama iş yeni bir kurguya gelince uyarlamakta da çok zorluk çekiyorum. Eksiklerimi nasıl kapatırım?


 
Basitten karmaşığa pratik yaparak. Leet code açıp her gün 2-3 tane çözersen 6 aya hiçbir sıkıntın kalmaz. Örnek inceleme, kopya çekme, kendini yapmaya zorla.


  • plutongezegendegilmi  (23.06.22 22:00:15 ~ 22:00:32) 
Bu arada hazır lafı açılmışken ekleme yapmak istedim, bahsettiğin durum "tutorial hell" diye geçiyor ve baya yaygın bi durum, yeni başlayan hemen herkeste görülüyor.

Yani insanlar video izleyerek kod öğrenmeye başlıyor, ama izlemekle yazmak birbirinden tamamen ayrı skill'ler. İzleyip aşinalık kazanınca "ben öğrendim herhalde" zannediyorlar ama alakası yok, yazmayı yazarak öğreniyorsun, izlemek sadece ısınma turu.

Hatta hiç tutorial izlemeyip direkt kafa göz girsen, sadece yanında bi referans kitabı olsa arada da onu okusan daha iyi öğrenirdin. Yani öss'ye girerken nasıl soru çözmek lazım, sadece soru çözüm videosu izleyerek derece yapmak mümkün değilse onun gibi bişey bu.
  • plutongezegendegilmi  (23.06.22 23:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.