[]

çok ve çabuk acıkmak üzerine

bir kaç aydır hep açım.

eskiye oranla çok yiyorum. sağlıklı, protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum. pirinç, makarna ve ekmek fazla tüketmiyorum.

ya aslında eskiden hiç acıkmazdım. az yerdim. vücudum kıtlıkta olduğunu düşünüp az yedirirdi sanırım.

6-7 ay önce düzenli fitness'a başladım. beslenme düzeni falan oluşturup takip ettim. başta yemekte zorlandım ancak zamanla alıştım. şimdi o kadar yemiyorum, zor geliyor. bir de epey maliyetli. bir ay kadar oldu az yemeye başlayalı (eskisine göre çok, spor dönemine göre az)

acaba o yüzden mi?
hep o kadar fazla yiyemem ki.

her gece aç uyuyorum neredeyse, hatta gece yarısı uyanıyorum bazen.
ama eskisine göre (spor öncesi döneme göre) çok yediğim halde böyle.

bu normal mi? şeker, diabet falan bildiğim hiç bir şey yok.

 
Pek bilimsel bir açıklama olmayacak ama yavaş yavaş eski düzene alıştırırsınız vücudu. 1 ay çok kısa bir süre. Günlük kalori ihtiyacının üstüne çıkmadan (kilo almamak için), tok tutan besinlerle beslenmeye çalışın.


  • orient blue  (23.06.22 17:40:08) 
Vücudun normal işlevleri için yaktığı + spor için yaktığı kadar kalori almıyorsan, vücutta da yakacak stoklanmış yağ yoksa acıkırsın tabii.

Ama yine de bir kan tahlili yaptırıp şekerine falan baktırmanda fayda var. Aşırı susama, ağızda kuruluk hissi falan. Önemli bunlar.
  • Mirket  (23.06.22 18:49:49) 
İnsülin direnci


  • deer hunter  (23.06.22 23:24:31) 
Ara öğün yaptığın bir beslenme düzenindeysen şekerini, insülinini dengelemene imkan yok. Akşam yemeğinden sonra az da olsa meyve ya da tatlı yiyorsan gece ve ertesi sabah çok aç olursun.


  • zimbirik  (24.06.22 00:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.