[]

macbook vida

daha önce de açmıştım hala bir türlü çözemedim. macbook'un bir parçasını değiştirmem gerek ancak şuradaki turuncu halkanın içindeki vidayı çıkaramadım. tornavida seti aldım ama olmuyor. vida yalama oldu. nasıl açabilirim? wifi kartını değiştirmem gerek. ethernet kablosuyla kullanıyorum.

guide-images.cdn.ifixit.com


 
Başı yalama olmuş vidaları açmak için bazı yöntemler var; vida başına kağıt sıkıştırıp döndürmeye çalışmak, delici bir aletle dikkatlice vidayı delmek suretiyle parçalara ayırmak (riskli), vida başına epoksi gibi güçlü bir yapıştırıcı damlatıp tornavida ucunu da buna yapıştırarak döndürmeye çalışmak gibi. En basiti bir damla japon damlatıp gözden çıkardığınız bir tornavidayı da buna yapıştırarak tek parça haline getirmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde döner diye tahmin ediyorum.


  • orient blue  (23.06.22 16:04:03) 
vidanın üzerine bir paket bandı koyun, şu hafif yassı gibi olanlardan. tornavida ile basa basa açın. olmazsa çok ince ağızlı kargaburuN gibi bir şeyle tutarak çevirmeye çalışın.


  • co2s2  (23.06.22 16:13:15) 
Yalama olması dışında da açılmıyor. Diğerleri açılıyorken bu sıkı baya. Bir de çok ufak bant olmaz sanırım.

Kırsam mı diyorum. Bıçağı ısıtıp wifi kartının plastiğini eritsem sorun olur mu ki? Başka takıcam zaten.
  • black mamba  (23.06.22 16:15:45) 
orayı kırınca penseyle yavaş yavaş kırıcaktım aslında kalan yeri. sonra çevresinden tutarak vidayı açmaya çalışıcaktım. ancak orası da alüminyummuş sanırım. bir de vida küçük olduğu için penseyle açamama durumum da var.

yalama olmadan önce de açılmıyordu. sanırım diğer vidalara göre daha farklı şekilde sıktılar. bunun nedeni ne olabilir? yalama sorununu çözsem bile zor baya açması.
  • black mamba  (23.06.22 18:36:51) 
  • darkrocq  (23.06.22 21:16:27) 
Kafasina havya basarsan yuvasi erir cikar, ama sonra yuvasina bir sey takamazsin. Ben laptop islerini boyle cozuyorum, macbookla ugrasmadim benimkiler 5 yillik falan dell,hp makinelerdi.

Ya da eritmeyecek kadar isitip zorlayabilirsin ama kafayi iyice yalama ettiysen isin zor.
  • divit  (23.06.22 22:41:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.