[]

beloc kullanıp spor yapan var mı

geçen sene covid geçirdikten sonra nabzım eskisinden fazla atıyordu -ayaktayken 90 110 arası, otururken 80 90-, 2 kere kardiyologa gittim; ilkinde yoğun kan tahlilleri + eko ile kalbimde hiçbir sıkıntı olmadığını kötü hissedersem beloc zok 25 mg kullanmamı önerdi.

beloc zok 25 mg a başladım (sabah yarım akşam yarım) nabzım düştü fakat bu kez de nabız yatarken 50 ve altına inmeye başladı, ilacı bıraktım. nabzım tekrar yüksek haline döndü

bu sene şubat ayında tekrar yüksek nabız sebebiyle gittim; kan testleri, eko, ekg, eforlu ekg hepsi temiz çıktı. doktor gene beloc benzeri saneloc yazdı 1 sene kullan sonra gel dedi. bazı sevimsiz yan etkileri ve üstte anlattığım nedenlerden ötürü bu ilaca başlamadım.

bu ay da göğüs (akciğer) hastalıklarına gittim -derin nefes alma ihtiyacı vs oluyor ara ara- solunum fonksiyon testi vs akciğerimde de hiçbir sıkıntı bulunmadı ve doktor, kardiyoloji doktorunun önerdiği beloc u kullanmamı önerdi, nabzın çok düşerse günde 1 yarım kullan dedi. spor yaparken de kullanabilirsin dedi.

ben bu nabızla çok zorlamadan spor yapıyorum ve nabzım yaptığım hareketlere göre kabul edilebilir ölçülerde -mesela covid geçirmeden önce 1 dakika jumping jack (zıplama) yaptıktan sonra nabzıma baktığımda 120 görüyordum, şu anda bazen 130/140 civarı görüyorum. (fakat bazen spor sırasında yükselen nabzım spordan sonra düşmüyor ve bu beni rahatsız ediyor)

ancak beta bloker, spor yaparken vücudun daha fazla oksijen ihtiyacından ötürü otonom sinir sisteminin kalbe "daha hızlı atmalısın" talimatına ket vurduğu için nabzı düşürmesinden dolayı vücut oksijensiz kalabiliyormuş. -bunun da tehlikeli sonuçları var tabi-

ben bu konuları tabii ki doktoruma da danışacağım ancak öncesinde benzer tecrübelere sahip olanlar var mı bilmek istedim.

mesela sabah akşam yarım yarım değil de, her gün sadece bir tane yarım içsem, spor yaptığım gün de spordan sonra içsem gibi bir kullanım mantıklı mı?

 
2 sene önceki beni anlatmışsın resmen. derin nefes alma ihtiyacı ama alamama, kalp atışındaki artış. hepsini yaşadım. testlerim de temiz çıkmıştı. kalp doktorum bana ısrarla psikiyatriye gitmemi söylemişti. gitmedim, zamanla geçti fakat psikiyatriye gitseydim muhtemelen ne beloc zok kullanmak zorunda kalırdım ne de bu kadar sıkıntı yaşardım. neler yaşadığını iyi biliyorum. eğer gidebiliyorsan bir de psikiyatriye görün. geçmiş olsun.


  • false pretension  (22.06.22 21:53:04) 
@false pretension

aynı şekilde göğüs hastalıkları doktorum da psikiyatriste görünmemi önerdi. ben tüm bunları covid geçirdikten sonra olduğu için düz mantıkla psikiyatriye bağlamıyordum ama dediğiniz gibi psikiyatriye de görüneceğim. teşekkür ederim cevap için.
  • makbur  (22.06.22 22:04:15) 
O ilacın ağa babası ilaçlarla ve adı konmuş kalp hastalığımla, doktorum saçmalama dediği halde yıllarca body yaptım.

Doğruca psikiatriste gitmeni öneririm.
  • Mirket  (22.06.22 22:20:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.