[]

İş Değiştirmek Kararsızlığı

Merhaba,
Mevcut işimde çok mutluyum. Yoğun değilim, mesai saati dışına nadiren çıkıyorum, evle iş yürüyerek 15 dakika mesafede. Tek sorun var; geçinemiyorum. Önümüzdeki ay zam alacağız, ama o da yetersiz kalacak. Maaşlarımız piyasanın altında; sözümona firma sektör lideri.
Bir firmayla görüşüyorum. Anlaşırsak zamlı maaşımın iki katını teklif edecekler. İş yoğun ve mesleki tatmin büyük olasılıkla daha az olacak. Kurumsal bir yapıda yarı-kurumsal bir iş. Filmlerden dizilerden aşinasınızdır belki, celebrity asistanlığına denk geliyor diyebilirim. Tüm gün masa başında olunmayacak, yurt dışı seyahatler olacak. Bunlar artıları. Birlikte çalışılacak kişi ise tam bir kapalı kutu. İşin ucunda pişman olmak da var. Gerçi her iş değişikliğinde var, ama mevcut durumda çok rahatım.
Siz olsanız ne yapardınız? Verecekleri para beni ihya eder, gözümü karartayım mı?
Teşekkür ederim.

 
ne için çalışıyoruz ki.
ben olsam kabul ederim.

  • teritori  (22.06.22 14:42:56) 
Kendi hayatına dair önemli atılımları ancak comfort-zone'dan çıkarak yapabilirsin. Keza comfort-zone'da da sayılmazsın geçinemediğin için. Ben işi al derim.


  • helena  (22.06.22 14:45:53 ~ 14:46:09) 
gecinemiyorsaniz rahatlik luksunuz olmamali. uzgunum.


  • lemmiwinks  (22.06.22 14:46:22) 
İkinci firma ile anlaşırsan ilk firmadaki amirin ile "böyle bir teklif aldım, şu kadar maaş verecekler. ben kalmak istiyorum ama mevcut maaş ile geçinemiyorum. ekonomi malum. maaşımda iyileştirme yapılırsa kalmak istiyorum." dersin. senden memnunlar ise büyük ihtimalle bir iyileştirme yaparlar (ağlamayana meme verilmiyor maalesef bu ülkede). Eğer "maalesef, biz kurumsal bir şirketiz, sadece zam dönemlerinde yüzde olarak ne öngörüldüyse onu veririz" falan derlerse yeni yere geç bence. Eski yerle bağlarını hemen koparma. Pişman olursan amirini vs. arayıp üstü kapalı 'memnun değilim buradan, keşke ayrılmasaydım'a getirirsin lafı. "O zaman geri gel" derler.


  • himmet dayi  (22.06.22 14:48:20) 
Himmet Dayı, bahsettiğiniz ağlamayana meme vermeme olayı çok yaşanıyor burada. Bu şekilde yolunu bulanlar oldu. Bana da bir karşı teklif yaparlar belki. Ama o bile tatmin etmez. Bu ara sık sık iş görüşmesi için arıyorlar. Çıkan sonuç, ben şu an bedavaya çalışıyorum.


  • auroraaurora  (22.06.22 14:52:41) 
himmet dayi +1

ilaveten, yeni gittiğiniz yerde iki sene yoğun çalıştıktan sonra eski firmanıza ya da benzeri kurumsal bir yere terfi etmiş olarak geri de dönebilirsiniz. bu size bir zıplama olanağı da verebilir.

denemeden de bilemezsiniz.
  • kaptankedi  (22.06.22 14:54:22) 
@auroraaurora

eğer böyle bir iyileştirme zaten yapılıyorsa sana da kesin yaparlar. çünkü sen işten ayrılırsan yerine birini bulmaya çalışacaklar. birini bulsalar da ondan nereden baksan 1 sene verim alamazlar. üstelik sana 'veremedikleri' maaşı ona vermek zorunda kalacaklar. bu aralar sirkülasyonun çok olması zaten şirketlerin gerçek enflasyonu (tüik'in açıkladığı saçma sayıyı değil yani) karşılayacak ücret artışı yapmıyor oluşu. haliyle yeni birini şu an senin aldığın maaşa bulamazlar.
  • himmet dayi  (22.06.22 14:58:41 ~ 14:59:07) 
Katılıyorum sivrisinek. 3,5 aydır kesenin ağzını açmadıkları için aynı pozisyona birini bulamamaları yüzünden iki kişinin işini yapıyorum, yanlış veya eksik bir şey yapınca da laf işitiyorum üstelik. Ama asıl işimden bir şikayetim yok. :))


  • auroraaurora  (22.06.22 15:21:16) 
Yaş bilgisi ve firmada kaç yıldır çalışıldığı bilgileri olmadan fikir yürütemeyeceğimiz bir denklem


  • artvandelay  (22.06.22 16:45:18) 
burada kararsızlık yaşayacak bir durum yok.

mevcut durumda çok rahatsanız ve sırf bu yüzden 2 katı maaşlı teklifi kabul etsem mi diye düşünüyorsanız mevcut işinizde kendinize hiç bir şey katamıyorsunuz ve sürdürülebilir değil demektir.

düşünmeden yeni teklifi kabul edin.
  • nuisance  (22.06.22 18:22:11) 
Gecinemiyorsan gecmen lazim ben olsam dusunmeden kabul ederim. Kabul edelim veya etmeyelim para icin calisiyoruz.


  • kuzey li  (22.06.22 19:17:05) 
lemmiwinks+1


  • ala09  (22.06.22 20:07:11) 
İş değiştirebilirsin ama bence o iş bu iş değil. Birinin özel yardımcısı olacaksanız belki bu iş günde 15 saatinizi çalacak. Ben böyle belirsiz şeyleri mantıklı bulmuyorum.


  • dissendium  (22.06.22 20:37:09 ~ 20:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.