[]

Email raconu

Ya şöyle bi template var, niye herkes bunu kullanıyor:

"""
Merhaba pluton,

Bıdı bıdı bıdı bıdı...

Regards,
Ahmet Bilmemkim
"""

Yani zaten ben mailin kimden geldiğini görüyorum, subject line da var, ne anlatacağını hemen anlattığın şöyle bi format çok daha kolayıma gelirdi:

"""
Selam pluton, bıdı bıdı bıdı, görüşürüz.
"""

Ama bunu kimse yapmıyor. Hadi başta resmiydik, elemanla 150. maili gönderiyoruz birbirimize, hala birinci şablonu kullanmakta ısrar ediyorlar.

Niye böyle bişey var? Bi de ben 1-2 mailden sonra bıkıp ikinci formata dönüyorum, tek satırlık mail atıp selam naber'i güle güle'yi kaldırıyorum, çok mu ayıp oluyor?

 
imzasinda vardir silmeye ugrasmiyordur ben de oyleyim. bir de maillesmede duzen seviyorum diger turlu profesyonel gibi gelmiyor.


  • in vino veritas  (22.06.22 13:11:05) 
O şablon Outlook'un ya da hangi e-posta istemcisini kullanıyorsa onun otomatik oluşturduğu imza. Her seferinde yanıtla butonuna basıp yazacağını yazıp direkt gönderiyor. İmzasız e-posta göndermek için ekstra işlem yapması gerekiyor. Onunla da kimse uğraşmak istemez 150 tane e-postada.


  • himmet dayi  (22.06.22 13:13:05) 
Kurumsal yazışmanın raconu budur çünkü. Ayıp olmaz ama kurumsal kimliğini zedelemiş olursun. Arkadaşınla yazışıyorsan sorun değil de kurumsal yazışmalarda selam - dert anlatma - saygılar + imza kısmı sabittir.


  • roket adam  (22.06.22 13:24:32) 
bu mantıkla gidersen neden iyi akşamlar diyoruz? herkes için akşam iyi geçmiyordur diyebilirsin. bazı şeyler kalıplaşmıştır mantık aramıycan.


  • buenosdias  (22.06.22 13:56:07) 
hatta normalde sadece ismiyle hitap ettiğin kişilere, mailde sırf başkaları da var diye hanım/bey deniyor. kural bu. bu template dışına çıkılması çok da hoş olmuyor


  • chanandler bong  (22.06.22 14:25:41) 
@buenosdias, hocam ama o bi dilek sonuçta, akşamın iyi geçer umarım gibisinden.

Ya valla bu "kurumsal" işlere niyeyse kafam hiç basmıyor. Seneler önce büyük bi firmada işe başladım, ilk hafta birileri "pluton bey" diye sesleniyor ama üstüme alınmıyorum, tamam pluton benim de bey kim acaba, bana demiyorlardır diye. Hala da garip geliyor böyle şeyler.

İnsanın mayasında olacak demek ki.
  • plutongezegendegilmi  (22.06.22 14:37:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.