[]

İnternet Üzerinden Yurtdışından Alınan Elektronik Cihaz - Gümrük

Amerika'dan internet üzerinden şahsi kullanımım için Canon'un bir fotoğraf makinesi siparişi vereyim diyorum. Türkiye fiyatlarına göre çok daha uygun. Amerika'daki fiyatı 1499 USD + 50 USD kargo bedeli var. Türkiye'ye gönderim yaptıklarını belirtiyorlar. Ben siparişi versem gümrükte yada başka bir yerde takılır mı?




 
yeni yasa ile 150 euro üzeri bedeli olan bir ürünü gümrükten şahsi olarak geçiremezsin. ticari bir ürün gibi gümrük müşaviri ile çalışman gerekir. ciddi masraf çıkar. eski limit 1500 euroydu.

amazon.com üzerinden türkiye sitesinden satın alırsan ve orada ürünün tüm gümrük masrafları ödenmiş olarak tahsil edildiği yazıyorsa sorun yaşamazsın.
  • orpheus  (22.06.22 01:12:38 ~ 01:14:21) 
150 euro'ya kadar olan ürünlerde %30 vergi ödüyorsunuz. 150 - 1500 euro arası ürünler için ise tüm ithalat vergilerini ödüyorsunuz. Varsa ÖTV de ödüyorsunuz ki yanlış hatırlamıyorsam kameralar için %20 o da. Kısaca Türkiye'deki fiyattan daha fazla ödersiniz.


  • otonomo  (22.06.22 01:18:09) 
Bir gumruk musaviri yetkilendirmeniz gerekir. Yetkilendirmede sorun yok da onun da masraflari 1000 lira tutar en az


  • floydian  (22.06.22 01:30:43) 
150 euro üstünde amazon'a da güvenme artık. Onlar bu son yönetmeliğe göre güncelleme yaptı mı bilmiyoruz çünkü öyle bireysel alınabilecek bişey değil diyorlar.

Amazon değil ama genel ABD vb.nden 150 euro üstü şeyler alan kişiler deli paralar ödediklerini yazmışlardı. Türkiye'deki fiyatından fazlaya gelmesi çok olası.

En güzeli oraya gidip gelen birini bulmak. Glocalzone gibi uygulamalar var bu arada, ama abd vergisi, site komisyonu, getiren kişinin komisyonu vs. ekleniyor yine.
  • nhk ni youkosu  (22.06.22 01:58:51 ~ 01:59:12) 
buyurun birkaç örnek olay:
twitter.com

twitter.com
  • nhk ni youkosu  (27.06.22 21:57:25 ~ 21:57:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.