[]

E sigara ve öksürme

5 gün önce kesin bir kararla tütünü bırakıp e sigaraya başladım. tek dal sigara da içmedim o günden beri. Yalnız dün ve bugün öksürük yapmaya başladı. Puff sayaca göre 400-500 çekiyorum bütün gün. Baya fazla farkındayım. Nargile gibi değil sigara içimi kullanıyorum bu arada.

Öksürük yapması normal mi? Bir de ben sigarayı sanki komple bırakmışım gibi bir tazelenme hissi bekliyodum, nefesimin biraz açılması dışında öyle çok büyük bir fark gözlemlemedim.

Sizde neler değişti e sigara sonrasında? Daha iyi koku, tat alma vs?

Ek: voopoo drag x, 15W, hazır coil ve karpuz aroması.

 
Onemli olan likit ne kullaniyorsun?

Bir de sigaradan sonra kisa bir sure hafif oksuruk olabiliyor bazi kisilerde ama fizyolojik mi yoksa yine likit gibi dis etkenlere mi bagli bilmiyorum.
  • floydian  (21.06.22 22:31:20) 
Kullandığım likit "american stars - mr. melon 12mg". 3.5 euro vermişim buna. Güzel de bir shoptan aldım. Dandik değildir herhalde.


  • IncredibleMau  (21.06.22 22:33:54) 
Bu arada, ciğerden gelen bir öksürük değil. Gıcık yapmış gibi bir öksürük.


  • IncredibleMau  (21.06.22 22:37:27) 
Bogazdan gelen oksuruk direkt likit sikintisi demek. Hem baska hem de salt nikotinli likit ile yasamazsin bence.


  • floydian  (21.06.22 22:39:50) 
İkinci cümleyi anlamadım :/ uzun kullanımda tehlikeli mi olur? 18mg "E" marka likit de var. İlk iki gün kullanmıştım bunu da. Sonra aromalı keyifli gelince tekrar kullanmadım. 60pg 40vg yazıyor. Salt likitten kastın bu likit mi mesela?


  • IncredibleMau  (21.06.22 22:44:19) 
salt likit diye geçen likitler var. daha yüksek nikotinli olmasına rağmen boğazı rahatsız etmiyorlar. mesela avrupa'daysan halo tribeca salt deneyebilirsin çok sevilen bir likit.

salt nikotin içermeyen likitler freebase nikotin olarak geçiyor. freebase nikotin daha kolay okside oluyor oksijen güneş ışığı gibi faktörlerle. okside olunca da boğazı mahvediyor. zararı tahriş olur herhalde olsa olsa ama bilemem.
  • floydian  (21.06.22 23:22:15) 
Pg oranında sıkıntınız var. Boğaz vurumu dediğimiz sigara hissiyatını veren pg oranı, size yüksek gelmiş sanırım. 70 vg - 30 pg veya 80 vg 20 pg deneyin, 80 - 20 oranından memnun kalırsınız zira çok az gıcık yapıp öksürtür.


  • synax  (21.06.22 23:39:41) 
Beni asıl öksürten aromalı likitler aslında. Aromalılar 50/50. Sadece nikotin olan 60/40.

Ben biraz likitleri mix yapmamdan şüpheleniyorum. Ya da belki bir ihtimal dediğiniz gibi pg vg oranıyla ilgilidir. Salt likit deneyeyim bir süre, birkaç güne sebebini anlarım herhalde.

Teşekkürler.
  • IncredibleMau  (21.06.22 23:55:59) 
İlk birkaç hafta öksürük yapması normal. Ağızda aft türü yaralar da olabilir. Bol bol su için.


  • otonomo  (22.06.22 01:21:18) 
Uzun yıllardır e-sigara + az tütün kullanıyorum. Onlarca aromalı likit denedim. Geldiğim son noktada kaliteli nikotinli aromasız nbase kullanıyorum. Şimdilik bi sıkıntı yok. İlk günler öksürük yapması normal.


  • msb  (22.06.22 11:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.