[]

uydu cahilinden soru

geçen gün evimize gelen ikinci televizyonda mi box kullanarak turkcell tv izlemeyi sormuştum. (git: 1525652)

evet mi box'ı bağladım, uygulamayı kurdum ve turkcell tv izleyebiliyorum.

lakin adama elde kumandayla televizyon izleme keyfi vermedi. çünkü mi box kumandasında sayılar yok, kanal ileri geri düğmesi yok. aşağı basıyon, altta kanal listesi çıkıyor, yan yan yaparak kanal buluyon falan. böyle bi el göbeği kaşırken öteki elde kumanda zap yapamıyorsun. neyse dursun kenarda s sport falan lazım olunca izlerim dedim.

dedim de e ne izliycez? gittim uydu kablosu aldım, binadaki merkezi uyduyu kullanmak üzere bir ucunu duvardaki uydu prizine, bir ucunu da dahili uydu alıcılı samsung tv'ye taktım.

hah soru geliyor. şimdi ne yapıcaz? bi yerden uydu seçmek, kanal aramak falan lazım herhalde. ben boş ekrana bakıyorum, boş ekran bana bakıyor. binlerce de kanal olmalı, hep öyle gördüm. şimdi otomatik tara derim, abuk subuk hepsini mi kaydediyor, ben içlerinden mi seçiyorum, kanalları sıraya falan koymak lazım o işler nasıl oluyor bin tane kanalın içinde. listenin en başında kaçak şaban filmi gösteren, reklam diye yarım saat gergedan hapı tanıtan fikfok tv, laklak tv falan varken kanal d taa 1547. sırada falan çıkmasın.

üşenmezseniz tarif, üşenirseniz de samsung tv'lerde bu iş nasıl yapılıyor anlatan bir link mink verebilir misiniz?

komple cahilim bu konuda, daha önce hiç uydu kullanmadım, sadece kullananlarda gördüm.

 
İşin uzmanı değilim. Ancak ilk olarak uydudan gelen sinyalin kalitesi ve çekim gücünün uygun olduğunu varsayıyorum.

www.samsung.com

şu siteden televizyonunun modeline uygun ayarları bulup otomatik kurulum yapınca kanalları listelemesi lazım. Bir ihtimal TV'nin hafızasındaki uydu seçenekleri güncel olmayabilir. Böyle bir durumda (yukarıdaki linktek anlatılanı yaptıktan sonra hala yayın gelmiyor ise) güncel Türksat ayarlarını bulup ona göre yeni uydu eklemen gerekebilir. Bazı kanallarda frekans listesinde yer almayan frekanslara sahip olabilir. Bu durumda "güncel uydu frekansları" diye aratırsan onlar da çıkar.

Tüm bunlara rağmen hiç olmazsa en temizi bir uyducu çağırıp 100-150 lira ateşleyeceksin. O zaten elinde bi cihazla gelip frekansını vs. ayarlıyor direkt.
  • himmet dayi  (21.06.22 23:34:52) 
link çok yardımcı oldu. buradaki şekilde yapınca türksat'taki bütün kanalları ekledi. ama tabii korktuğum da oldu, bütün kanallar karman çorman. tabii buna televizyonun yapacağı bir şey yok, tarama yaparken hangi sırada denk geldiyse o sırada kaydetmiş.

kanal listesini usb'ye atıp bilgisayardan düzenleyebileceğim bir program buldum. bakalım biraz uğraştıracak belki ama sıraya sokmaya çalışacağım.
  • kibritsuyu  (22.06.22 12:36:27) 
Ayarlara gir, ilk kurulum gibi bir şeyler olması lazım, hani yv eve yeni geldi ilk defa kuruyoruz gibi.

Oralarda kurcala, uydu kurulumu vs bişeyler var, smart tv ise işler daha da kolay. Ama yok smart değil de dahili uydu alıcılı normal tv ise uydu ayarlarından diseq - 22 khz vs bazı ayarları açıp kapatıp sinyal gücüne bakıp antenden gelen sinyali görmen lazım.

Merkezi sistemden sinyal geldiği için bazen işler zorlaşabiliyor.

Ama emin ol kurcaladıkca çözersin, yeter ki kabloda sinyal olsun.

Edit: Sayfayı açık bırakıp cevabı sonra girmenin sonuçları, ben yazana kadar halletmişsim bile.

Kanal sıralamasını yine ayarlardan kanal taşıyarak, en çok izlediğin kanalları ilk sıralara taşırsın, gerisi karışık dursun zarar yok.
  • John Bloor  (22.06.22 12:53:46 ~ 12:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.