[]

Tarım bakanlığı sınav saçmalığı

Arkadaşlar merhaba. Üçüncü üni olarak AÖF Tarım teknolojisi okuyorum. Şu an aktif olarak bi şirkette çalışıyorum. Tarım teknolojisi bölümü okumamın nedeni tarım ilacı bayisi açmak. Zira entomoloji ve fitopatoloji derslerini almayanlar sınava giremiyor. Bu bölümü bu yüzden seçtim ve okuyorum. Bu yıl birinci dönemden bir ikinci dönemden de bir olmak üzere alttan iki dersim kaldı. Bu dersleri normalde AÖF’ün açtığı tek ders be üç ders sınavlarında dönem sonu verip mezun olabilecektim. Ancak bu yıl sınavlar kaldırıldı be alttan dersler sadece yaz okulunda alınabiliyor. Aslında bu olay AÖF için bir öğrenci sömürü sistemi. Çünkü yaz okulunda öğrencilerden daha fazla harç alabiliyor.
Herneyse, asıl konuya gelelim. Tarım bakanlığı Cuma günü Tarım ilacı bayilik sınav başvuru tarihi açıkladı. Sınava girebiliyoruz ama mezun şartı arıyor ve sınavın son başvuru tarihi 18 Temmuz. Mezun olmayanlar sınava başvuru yapsalar da kazandıktan sonra alacakları belge geçersiz sayılıyor. Bizim mezun olacağımız tarih ise Ağustos ortası. Sınavın yapılacağı tarih ise Eylül 17.
Kısacası sınav başvurusu son tarih ile sınav arasından mezun oluyoruz ve benim durumumda yüzlerce öğrenci var. Bu durumu bakanlığı arayıp netleştirmek istedim. Sabah aradım ve telefondaki bozuk Türkçesi ile bana biz öğrencinin keyfine göre sınav yapamayız gardaş falan dedi.
Sonra da durumu netleştirmek için sınava girip giremeyeceğimizi öğrenmek için CİMER’e yazdım. Sınav tönetöeliğinde başvuru İçin mezuniyet şartı var. Ama biz sınavdan önce mezun olsak bile başvuruyu yapsak bile sınava girsek de kazansak dahi belgeyi alamıyoruz.
Sınava herhalükarda girebiliyoruz ama alamıyoruz. Her halükarda girebilmemizin nedeni de sınavı Anlara üni yapıyor. 210₺ veriyorsun sınava giriyorsun ama belge alamıyorsun.
Bu ülkedeki bu saçmalıklardan çok yoruldum.
BEN ŞİMDİ NE YAPAYIM?

 
Bir sonraki sınava gir.


  • piotr  (21.06.22 23:23:38) 
Sınav her yıl olmuyor malesef


  • dakota  (21.06.22 23:27:58) 
Ek bilgi: Bildiğim kadarıyla son düzenleme ile bu belgeyi sadece bitki koruma mezunları alabiliyor.


  • piotr  (21.06.22 23:33:01) 
Hayır entomoloji ve fitopatoloji dersi alan tüm bölümler girebiliyor.


  • dakota  (22.06.22 00:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.