[]

askere gidene çevresinde verilen harçlık hk

selamlar ne yapılır bu para? yani sevdikleri için verdiler biliyorum ama içim de rahat etmedi bugüne kadar kimseden 1 kuruş almadığımdan.

harcayıp geçeyim mi sonuçta sevdikleri için verdiler diye?
borç da değil ama insanlara borcumu nasıl öderim diye de düşünüyorum.

fikirlere açığım teşekkürler.

 
Bu bir gelenektir abi gereksiz evham yapıyorsun. Ha çok rahatsız olursan bi yere bağışla birilerinin karnını doyur kedilere mama al geç.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (21.06.22 10:40:02) 
bu tür şeyler bir sonraki jenerasyona ödenir yani 15 yıl sonra başka askere gidene de sen vereceksin.


  • duyurukullanıcısı  (21.06.22 10:43:53) 
İhtiyacın olduğu için verilmiyor ayrıca sen talep etmedin adetten bu, ye gitsin düşünme.


  • havadakarada  (21.06.22 11:11:03) 
Askerde gofret falan alacaksin, memlekete gelip gideceksin hep para lazim.

Bana vermemisti kimse, 1 ay sonra parasiz kalmistim o zaman anladim ne ise yaradigini.
  • divit  (21.06.22 11:33:43) 
Senden ziyade anne babanın hatrınadır bu. Yakın akrabanı arkadaşını çok seversin. Çocuğu askere okula vs giderken harçlık verirsin


  • efruz  (21.06.22 12:15:53) 
Düğünde takılan takılar gibi düşün.
Sen de onların çocuklarına vereceksin askere giderken.
Böylece sürüp gidecek.
İşin maddi yanı değil önemli olan, sevildiğini, değer verildiğini hissetmek.
  • Mirket  (21.06.22 12:27:19) 
İhtiyacın yoksa eğer, askerdeyken ihtiyacı olan çok adam tanıyacaksın, onlara bir şey ısmarlarsın.

Adettendir askere harçlık vermek +1
  • John Bloor  (21.06.22 12:40:03) 
Adetten yapılan bir şey, fazla düşünüyorsunuz +1

İnsanın para alma huyu olup olmamasıyla alakası yok ki bunun. İnsanlar verilmesi gerektiğini düşündüğü için veriyor o kadar. Bunu geri ödemeye kalkmak saygısızca görülebilir tavsiye etmem. Misafirliğe yemeğe gidip yapılan yemeğe burun kıvırmak gibi bir şey olur, ya da düğünde size takı takılacakken kabul etmeyip geri çevirmek gibi. Yapsanız yapılır, ama gereksiz bir atraksiyon.
  • akhenaten  (21.06.22 13:47:06) 
Askerde gariban çok, gelen üç kuruş maaşı köyüne ailesine gönderen onlarca kişi tanıdım orda onlara abilik yapar bi şeyler ısmarlarsın.


  • nickimin hakkini veremedim  (22.06.22 01:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.