[]

gittigidiyor'un satılmaması / kapatılması

neden sizce? özellikle aslında neden satmak yerine kapatıyorlar bunu çok merak ediyorum. satma için görüşmeleri olmuş ama anlaşamamışlar o yüzden de kapatmaya karar vermişler de... ya istedikleri parayı vermedilerse parayı düşürsen bile dümdüz kapatmaktan iyi değil mi? benim mi kaçırdığım bir şey var?

benim şöyle bir tahminim var, ebay geri gelecek bir şekilde türkiye'ye ve gg'nin rakip olmasını istemiyor geri döndüğünde. ne dersiniz?


 
Yanlış düşünüyorsun, kesin nedenini bilmiyorum ama o dediğin değil bence. Vergiden kaynaklı bi şeyler olabilir.


  • mg3929  (21.06.22 10:19:31) 
adamlar açıklamalarında ikinci çeyrek ve mali yıl için somut bir etkisi olmayacak diyorlar. benim anladığım tl üzerinden satılmasının adamlara hiçbir etkisi yok. kısa süre içinde de döneceklerini sanmıyorum. abd ve ab resesyon diye bağırıyor, özellikle it tarafındaki şirketlerin çok küçüleceği konuşuluyor. getir işçi çıkararak başladı, ebay gg'u kapatıyor. özellikle eticaret tarafında bir şeyler oluyor ama noluyor bilemiyorum.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (21.06.22 10:29:28) 
Sözlükte birisi, eBay'in vergi ödememek için kapattığını iddia etmişti. ABD vergi yasalarını bilmiyorum ama ödeyecekleri vergi, satacakları parayı geçiyorsa, adam kapatır geçer.

Yabancı yatırımcı, karına bakar. Duygusal düşünmez.



.
  • kartallar yuksek ucar  (21.06.22 10:31:10) 
tamamıyla basiretsizlik olan durum.

sadece alan adını dahi satar gelir elde ederdin. içeriği hiç saymıyorum. tl ile alakalı olsun olmasın 10k usd bile bıraksa gelir gelir'dir. insanlar fani, şirketler bakidir.

çok az bir yatırımla tutunabilirdi, kesinlikle yanlış hamle. yatırımlar 1-5 yıllık değil 10-25 yıllık düşünülürse kesinlikle yanlış.

not: analist'im.
edit: çok değil, basiretli bir karar verici olsa 3 yıla toplardı.
edit 2: alıcı bulunamıyor denilmiş, marketing basiretsizliğidir.
  • baldan kaymak  (21.06.22 10:37:01 ~ 03.07.22 15:35:59) 
E-ticaret sirketlerinin cogu (hatta hepsi) senelerdir satip kurtulmak derdinde.

Alacak enayi bulamiyor kimse.
Fiyat dusursen de bulamiyorsun.

Ki bu sirket zaten satilmis, alan adam bir daha kime satacak zaten elinde patlamis.
Sadece aylik lisans bedelleri 100binlerce dolari asiyordur 3 gun satis gelmese topu dikiyor bu tip sirketler.

insanlar cabuk unutuyor ama en az 20 tane bu tip sirket kapatildi, koskoca limango vardi alman ortakli o bile gitti.
  • divit  (21.06.22 10:56:25) 
Su anda satarsa alacagi paranin bir manasi yok.

Sirf isim hakki ve alan adini saklasa, yarin oburgun ulkede isler duzeldiginde tekrar ortaya cikabilir.
  • cleric  (21.06.22 11:59:03) 
Sirket satmak filan dertli isler, satarken bile emek harciyosun. 1-2 milyona satmaya calisacakken verecekleri emegi daha iyi degerlendirebilecek pozisyonlari vardir.

Ebay'in gelecegini dusunmuyorum, hatirladigim kadariyla pazar payi gittikce azaliyor, anca antika urunlerde filan tutunabiliyor. Birkac seneye topu diker.
  • fakyoras  (21.06.22 12:09:52) 
Neden satılmadı da kapatıldı?

Satılacak kadar bir değeri olsaydı zaten satmaz da kapatmazlardı da herhalde. Alacak olan niye alsın mesela? Pazarı kaybetmişler, hem satıcı hem alıcı kullanmıyor bile artık siteyi.

Ben bir şey alırken asla site bazlı düşünmem, hanisinde ucuzsa ondan alırım. Kaç yıldır GG'de diğer sitelere göre ucuz bir şey yok.

Bakıyorum satıcı ismi aynı, ürün aynı, ama diğer sitelerde daha ucuzken GG'de mutlaka bi çıtır daha pahalı.

Demek ki komisyon ürünleri diğer sitelere göre daha yüksek ki aynı satıcı farklı fiyat yazıyordu.

Yani uzun bir süredir kendi ayaklarına sıktılar rekabeti sürdüremeyerek, halbuki en eski ve en bilinen siteydi, marka bilinirliği de güvenirliği de diğerlerine göre her zaman yüksekti.

Rakiplerine yenilmiş, pazar payı daralmış, cirosu azalmış hiç bir "dükkan" kolay kolay satılmaz, alıcı çıkmaz.
  • John Bloor  (21.06.22 12:46:51 ~ 12:47:18) 
türkiye'de e ticaret çok doymuş bir pazar. hepsiburada'nın nasdaq performansını gören hiç bir yabancı firma artık kolay kolay buraya ağır yatırım yapmaz. gg zaten uzun zamandır yerinde sayıyordu, bence satmakla uğraşmaması gayet makul.

bu arada belki de şirket içi açığa çıkmaması gereken olaylar da vardır (Vergi meseleleri, şirket içi fraud, yolsuzluk, siber saldırı, veri sızıntısı vs), adamlar da kapatalım gidelim dükkanı daha kolay demiştir. bu ihtimali de gözardı etmemek lazım.
  • roket adam  (21.06.22 14:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.