[]

bu vücuda ne yapayım?-kilo verme

selam, pandemide çoğu kişi gibi ben de kilo aldım. 103 kiloya kadar çıktım. iki ay önce spora ve tek öğün yemeğe başladım. ilk ay hemen 10 kg gitti. ikinci ay ise sinir bozucu bir şekilde 90 oldum, 93 oldum ve bu şekilde devam etti. şimdi yine doksanım ama büyük ihtimalle yarın öbür gün tartıldığımda 92-93 göreceğim. boyum 177, yaşım 39. boyuma göre hala fazlam var. tek ögün, düşük ya da sıfır karb, yükesk protein(kg çarpı 1.5 gr klasik hesap) hiit koşu, ağırlık çalışması. daha ben ne yapayım, niye bu kilolar gitmiyor?




 
Hocam epilasyon yaptırsan kafadan bi 10 kilo gider. Onun dışında "gitmiyor" diye bir şey yok abi toplam kalorini hesapla 300 kalori altında kalori al en az 6 ay diyet yap sonra tekrar gel konuşalım. Diyet işleri uzun sürer. Ha bunların dışında sıfır karb olayları falan hikaye, hiçbir şeyi sıfırlamana gerek yok karbonhidratı sıfırlayınca enerji sadece yağdan karşılanmaz karb gelmediği için gerekli durumlarda kastan da gider, kastan gitmemesi için karbonhidratı kesmek yerine ihtiyacın kadar al, bak ben de diyetteyim ben kilo başına 2 gramdan fazla protein en az 3 gram karb alıyorum bu durumda bile kas kaybı yaşıyorum, bir de bunları düşürünce neler olur allah bilir, karbonhidrat sıfırlamak bilinen en temel ve en popüler yanlış sanırım. Bak sana en genel formülü vereyim toplam kalorini hesapla kilo başına 1,5-2 gram protein kilo başına 0,8-9 gram yağ al kalanı açığı da karbonhidratla kapat karbonhidrattan korkmayın yav kilo vermeye karar verince ilk karbonhidratı kesmeyi düşünmeyin allah aşkına ona gelene kadar 50 tane hesap kitap var.

Ekleme: Bu arada epilasyon konusunda şaka yapmıyorum yoğun kıl vücut üstünde ayrı bir tabaka oluşturduğu için kilo verme sürecinde vücut hatlarını ayrıntılarını kapatır detayları göstermez o nedenle psikolojik olarak da "yol alamadığın" hissine neden olur, kılları aldığında bile "lan galiba kilo verdim" hissi oluşur genel olarak.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (21.06.22 01:32:45 ~ 11:27:54) 
duraksamaya girmeniz normal, aralıklı oruca hiç bozmadan devam edin.
eğer yapabilirseniz öğün aralarını biraz daha uzatmaya çalışın.
yani 24 saatte bir değil de, 30-36 saatte bir gibi.
vücudunuzun bira şaşırması açısından iyi olur.

midenizi rahatsız etmiyorsa suya ekleyerek veya salataya koyarak sirke tüketin, çok fazla su için.
bu süreçte biraz daha yağlı beslenebilirsiniz.
salataya biraz daha zeytinyağı koyun ya da seviyorsanız kanat falan gibi tavuğun daha yağlı yerlerini tercih edin.
karbonhidratı günlük 10 gram üzerine çıkartmayın.
tükettiğiniz koyu yapraklı yeşillik miktarını hunharca arttırın.
vücutta hâlâ fazla yağ deposu varken, protein alıyorken ve spor da yapıyorken kayda değer bir kas kaybınız olmaz.

bir de bir süre tartılmayın.
  • blatta hiberna  (21.06.22 02:00:41 ~ 02:06:33) 
Yaptiklarinizi yapmaya devam edip bir sure tartilmayin bence. Cunku eger obez falan degilseniz, ki degilsiniz, teknik olarak kilonun bir manasi yok. Aynadaki goruntunuzden hareket etmeniz lazim. Misal kas yaptiniz, fit gorunuyorsunuz, enerjiksiniz, mutlusunuz ama tartiya ciktiginizda 105 kg gorundunuz, ne olacak? Yok illa ki 90 olmaliyim mi diyeceksiniz.
Goruntu de kolay degismiyor, kollardaki bariz sekillenme vs gibi bazi kolay fark edilir ozellikler disinda degisim gormek haftalar, aylar suruyor. O yuzden bir yasam tarzi degisikligi yaptiginizi fark edip kendinize daha nazik olun derim ben, zaman verin.

  • sopiro  (21.06.22 02:43:22) 
abi baya vermissin zaten, bazen bu tip platolar olabiliyor kilo vermede emin ol cok basima geldi sen bildigini yapmaya devam et. tek ogun, bol protein, bol su ve saglam agirlik idmani.valla su vucut bende olsa heykel gibi islerdim aah ah :D


  • bay b  (21.06.22 10:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.