[]

smmm sınavları

mali müşavir olma beklentisi olmadan direk yeterlilik sınavına girmek mümkün müdür? yoksa staj başlatma sınavı ve 3 yıl staj mı gerekir?

eğer staj başlatma zorunluysa, yeterlilik için hazırlanan bir kişinin konuları staj başlatmayı da kapsar diye düşünüyorum? doğru mudur?


 
malesef staj başlatma sınavına girmek ve kazandıktan sonra gerekli sürelerde (max 3 yıl) -ki bu süreleri kısaltabiliyorsunuz- staj yapmak zorunlu. sonrasında yeterlilik sınavlarına girebilirsiniz.

en basitinden staj başlatma da türkçe, matematik ve ingilizce var (tabii katsayısı düşük) ama yeterlilikte yok.
  • kafa koparan manyak  (21.06.22 08:25:19) 
Vakti zamanında bir şirkette staj süresi kadar muhasebe sorumlusu olduguna dair yazı verirsen staj yapmana gerek yoktu yanılıyor da olabilirim.

Staj yeterlilik sınavı bir şekilde veriliyor zaten önemli olan başlangıç sınavını kazanmak.

Muhasebe & Finans'ta çalışacaksanız alın dursun, nasılsa staj süresince bir şey yapmıyorsunuz üzerine askerlik tecil ettirebiliyorsunuz.
  • liberal  (21.06.22 09:17:01) 
staj baslatma sinavini geciyorsunuz,
sonra gidip belgelerle odaya staj dosyasi actiriyorsunuz.
ancak dosya actirdiktan sonra staj yapacaginiz yerde gecirdiginiz sureler stajdan sayiliyor.
bu arada totalde 9 tane daha online sinav geciyorsunuz.
eger 9 sinavi sirali ve zamaninda veremez ve bu sureleri kacirirsaniz stajiniz uzuyor.

bunlari da gectikten sonra bu sefer yazili usul yeterlilik sinavina giriyorsunuz. belli bir puani alirsaniz basarili kabul edilip ruhsat almaya hak kazaniyorsunuz.

butun bunlari yaparken epey masraf ettiniz ve bu gune geldiniz. en buyuk masrafi da (an itibariyle 8-10 bin tl olmasi lazim) ruhsat alirken oduyorsunuz. sonrasinda ise klasik aidat vs... ile odemeler devam ediyor.

ayrica staj yeri bulmak sikinti olabiliyor ve staj durumundayken geciminizi saglamaniz da zor. ulkemizde stajyer = ucretsiz isci gozuyle bakildigindan bunlar boyle.

daha detayi da cok ama ozetle anlayacaginiz mali musavir olma beklentiniz yoksa harcadiginiz paraya ve zamana degmez. cunku bugun ruhsat hak eden biri bile hicbir sey yapmamissa 15-20bin tl masraf etmistir.

hele garanti is veya defterleriniz yoksa. es dost tanidik sizi kanatlari altina almayacaksa hic bulasmayin. calisirsiniz paranizi tahsil edemezsiniz.
  • idexo  (21.06.22 17:24:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.