[]

Uyku terörü

Gece uykudan bagirarak uyanıyorum, bir şeyler diyorum, bazen anlaşılıyor ne dediğim bazen anlaşılmıyor. Bazen ayağa kalkıyorum odanın içinde dolaşıyorum. Eşimi bile tanımıyorum, sen kimsin falan diyorum.
Bu anlattıklarımin hiçbirini ben hatırlamıyorum. Sabah uyandığımda eşim söylemese hiçbirinden haberim olmaz. Ne gördüğüm rüyayı ne yaptıklarımı hatirliyorum.
Bende çocukluktan beri var bu durum. Bazen sıklığı azalıyor bazen artıyor. Bugüne kadar nedir, ne değildir bakmamıştım hiç. Bugün aklıma geldi baktım, uyku terörü olabilir diye düşünüyorum.
Buna benzer şeyler yaşayanlar var mi? Aşılabilen bir durum mu?

 
bir uyku kliniğine gidersen orada seni makinalara bağlayıp bir gece uyutacaklar. bu sorunun neden kaynaklandığına dair fikir oluşur ve gerekli tedavi uygulanır.


  • orpheus  (21.06.22 00:20:58) 
Benzeri kedimde var. Eve geldiğinden beri yaklaşık 6 senedir her gece uykusunun belli bi yerinde ansızın miyavlayarak uyanır, garip kedisel mırıltılarla diğer kedimi ilk defa görmüşçesine ısırır/hırpalar. Fakat bizimki 10-15 sn içinde gerçekliğin farkına varıp özür mahiyetinde yalayıp barışıyor. Diğer kedim de durumu kanıksadı zaten hiç tepki vermiyor. Biz onu sokakta bulmadan önce annesiz günlerinde yaşadığı süreçte bi travma yaşadığını düşünüyoruz.


  • msb  (21.06.22 00:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.