[]

Araçta direksiyonda 120 km üzeri titreme

Neden olabilir?
1.4 otomatik benzinli aracım var, dün uzun yola çıktım ancak yolda farkettim ki hız 120yi geçtiği anda direksiyonda titreme hissediyorum. Özellikle Osmangazi köprüsü Bursa yolunda yavaş gitmek üzdü.
Teşekkürler.


 
bu durum ya rot balanstan, ya da arabanın hız yapınca önü arkayı dağıtan ucuz bir model olmasından kaynaklanıyor genellikle. eskiden olmuyorsa bir rot balans yaptır derim.


  • roket adam  (20.06.22 21:16:42) 
lastiklerin balansini kontrol ettir duzgun bir yerde.
eger duzelmiyorsa alt takima baktirmak lazim.
eger yine de duzelmiyorsa, o zaman arac kazali olabilir.
  • cooperr  (20.06.22 21:21:55) 
rot balans +1


  • walter white kilikli  (20.06.22 21:22:35) 
rot balans ayarına baktır, eğer ondan değilse tekerin içine taş kaçmıştır. lifti olan bir yıkamacıda tekerlerin içini yıkat.


  • etna  (20.06.22 22:11:56) 
rot balans sanki tek bir işlemmiş gibi kullanılıyor oysa ki rot ile balans ayrı işlemler. sizin şikayetiniz için ise balans daha uygun.

geçmişte benzer bir şikayetle balansa baktırmıştım hiçbişey çıkmamıştı. sorun ön fren disklerinde çıkmıştı. aşınmadan dolayı balans yapıyorlarmış. diskler değişti (balatalar ile birlikte) ve sorun ortadan kalktı.
  • sttc  (20.06.22 22:54:51) 
Ben de okurken yazacaklarımı hazırlamıştım ki @sttc açıklamış sağolsun.

Ağız alışmış rot balans diye ama bu iş için balans lazım, ayrıca rota para vermeyin gerek yoksa.

Balans her bir tekerin kendi içinde titremesini engellemek için yapılır. Rot ise ön iki tekerin birbirlerine olan açısı ve direksiyonla olan ayarı içindir.

Araba sağa sola gezmiyorsa, rota gerek olmaz genelde.

Balanstan değilse, rüzgardan dolayı bir davlumbaz, tampon parçası vs aşırı sallanıp titretiyor olabilir.

Ama %90 balans ile çözülür.
  • John Bloor  (21.06.22 12:18:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.