[]

araç kazası yaptık fakat...

merhaba,

baya bi uzun olacak yazacaklarım o yüzden şimdiden kusura bakmayın. içimi dökmek istiyorum acayip huzursuz ve stresliyim çünkü kafayı yiyeceğim kaç gündür.

şehir dışından arkadaşım geldiği için ben araç kiraladım. kendisinin ehliyeti yok. bu ayın 17'sinde hatta 18'e girmiştik gece saat 04:00 gibi ufak çaplı bir kaza yaptık. şöyle oldu, markete gitmek için evden çıktık mahalle arasında olduğu için bende dedim, al sen götür bizi yavaş yavaş gideriz bende yanına oturdum manuel araç kullanmasını çok az biliyor.

bende alkollüydüm zaten o da alkollüydü fakat çok az. ben daha çoktum. neyse, mahalle arasında giderken yaklaşık 30-40km/s hızla bir araca sol tarafından vurduk tepkisiz kaldı o an şok yaşadı fren/manevra vs yapamadı. neyse tam ortadan vurmadık, sol arka tekerin ordan vurduk.

şimdi olay burada başlıyor iki tane ahıskalı adam indi araçtan hemen başladı video kaydına bizi videoya çekiyor yanımdaki arkadaşım bir bayan ona sürekli böyle yavşıyormuş gibi konuşuyor "sen koltuğa otur bakalım ehliyetin yok seni şöyle bi çekeyim" diye böyle sürekli video kaydı alıyor falan bizi böyle kayda aldı. sonra diyor işte siz alkollüsünüz, sarhoşsunuz, siz ödeyeceksiniz benim masrafımı.

biz dedik ki tamam madem biz öderiz sorun yok biz ödemeye razıyız nedir senin masrafın 5 bin lira mı 6 bin lira mı verelim gitsin bitsin bu iş. yok dedi işte yarın baktıralım aracı tamire verelim falan. tamam dedim. yarın araçları götürelim benim abim var ben ona söyleyeceğim o halleder dedim.

bana ve arkadaşıma tutanak tutturdular. boş bir a4 kağıdına imzalı isimli yazdık. arkadaşım tcsini bile yazdı hatta. ben güven vermek istedim çünkü gerçekten masraftan kaçmadım. adam daha sonra yanımdaki kız arkadaşıma yürüyodu bi yandan böyle kolunu falan tutup sakinleştirmeye çalışıyomuş gibi ah tatlı kızım falan.

neyse, ertesi gün oldu abim çekici ile geldi ben dedi sanayide yaptırıcam iki aracı, aldı götürdü. zaten adamlar orda sürekli aynı soruları soruyor işte nasıl olur iyi olur mu araç benim değil, araç emanet, başkasının aracı bu. ben biniyorum, benim işlerim var, işlerim aksadı, bana para verin, bana araba ayarların diyip duruyodu. ben ona rağmen adama 1000 TL para gönderdim maksat arabasız kalmasın işlerini halletsin diye.

normalde bunu söylediğimde herkes aptallık etmişsin diyor. ama ben ona rağmen yaptım.

neyse, araçlar bakıma gitti adam dedi acil almam lazım falan bizde dedik akşama yetiştirmeye çalışalım yani daha doğrusu abim dedi, yetiştirmeye çalışalım olmazsa yarın alırsın arabanı dedi. ve dediği gibi oldu adama ertesi gün aracını teslim ettik sabah saat 9'da.

olay burdan sonra daha değişik, adam kız arkadaşımı arayıp ben bu aracı beğenmedim olmamış güzel yapılmamış ben arkadaşıma götürücem o yapıcak sizde benim masrafımı ödeyeceksiniz demiş. arkadaşımda demiş sen arabayı alırken niye bakmadın o zaman? o da demiş, ben adam gönderdim ona aldırdım.

şimdi şöyle bi olay var, ben sözümü tuttum arabasını yaptırdım. ne demek beğenmemiş? ikincisi bu adam başından beri benden para koparmaya çalışıyor, orası ayrı zaten bu olayda kendini belli etti. adama zaten 1000 TL ekstra para verdim sırf arabasız kalmasın diye. üçüncüsü tamam arkadaşımda ehliyet olmayabilir, alkollü olabilir biraz fakat kaza yaptığımız yerde onun geldiği yolda "DUR" levhası var, bizde yok. ve o direkt önümüzden geçmeye çalıştı, biz araca soldan vurduk dediğim gibi burası önemli. yani benim bildiğim onun DURMASI gerekiyordu? biz suçluyuz fakat onunda suçlu sayılayacağını düşünüyüroum.

her neyse, benim sormak istediklerim şunlar;

bu adam bize napabilir? biz ne yapabiliriz? sürekli stres vermeye başladı, arkadaşım bi yandan korkuyor. hani biz ehliyetsizlik + alkol cezasını ödemeye razıyız. keşke polis çağırsaydık en kötü ceza yerdik diye düşünüyorum. bu elemanların eline düştüğüm için çok pişmanım, bilmiyorum adamlar zaten sürekli kendi aralarında rusça konuşuyolardı, değişik tiplemeler ne iş yaptıkları belli değil 40-50 yaşlarındalar.

benim kiraladığım aracında masrafı var çünkü ben onu da yaptırıcam, allahtan rent a car şirketi tanıdık benim. sağolsun hiç problem etmedi. yaptır getir dedi.

atladığım detay var mı bilmiyorum, karışık anlatmış olabilirim özür dilerim. olayı sadece açıklamak istedim, çok stresliyim gerçekten. umarım bilen birisi vardır ne yapacağımıza dair.

fotoları ekliyorum aşağıya (yol hakkı olmasına rağmen diye tutanakta yazmışız ama kaza yaptığımız yerde yol hakkı varsa neden ona DUR levhası var, bizde yok? bunlar bizi taklaya getirmeye çalışmışlar sanırım o an)

ONLARIN ARACI;
i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com

BİZİM ARAÇ;
i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com

VE BİZE TUTTURDUKLARI TUTANAK;
i.imgur.com

KAZA YAPTIĞIMIZ YOLU EKLEDİM FOTO AŞAĞIDA

> i.imgur.com
> i.imgur.com

 
Adama carpmamissiniz adama piyango carpmis resmen.

O tutanagi aldin mi adamdan geri?
Aldiysan bas engeli gec.

Almadiysan o arabayi carpar carpar her seferinde sana gelir.
Niye para yolluyorsun ki?

Normalde senin basinin rentacar ile belaya girmesi lazimdi, en az 50-100bin falan odetiyorlar bu durumlarda.
Rentacar bisey demiyorsa bu kadar tirsma zaten git kagidi al bitsin.
  • divit  (20.06.22 20:47:34) 
@divit tutanağı almadım adam zaten şimdi arabayı beğenmedim diyip duruyor şimdi hiç vermez o tutanağı artık bilmiyorum ama bi çok insanda bana diyor o tuttuğunuz tutanağın hiç bi önemi yok bi şey yapamaz bas engeli geç diyolar, bizi videoya falan kaydetti adam ne bilim böyle salak saçma şeyler, tutanak falan var ben ondan korktum sadece acayip stres yaptım yani öyle böyle değil uyku tutmuyor.


  • goodenuff  (20.06.22 20:49:16) 
şikayet etmekle tehdit edin. rahatsız ederlerse gidin gerçekten de şikayet edin.
buna dolandırıcılık ve şantaj diyorlar. "ben yaptırıcam" dediysen yaptırırsın, ki yaptırmışsın. yaptırdıktan sonra aracı teslim aldıysa iş bitmiştir.

  • lesmiserables  (20.06.22 20:54:02) 
Tutanagi niye almazsin ki.
Yaptirdigini kanitlayabiliyor musun?
Adama foto falan atsaydin aha araba boyle yarin getiriyorum falan diye.

Elinde yeterince kanit varsa naparsan yap de resti cek.
  • divit  (20.06.22 20:57:09) 
@lesmiserables - evet bende bunu söylemeyi düşündüm açıkçası yani biz yapacağımızı yaptık sözümüzde durduk o kıllık ediyo para koparmaya çalışıyo fazla fazla. ki ben eminim benim arkadaşım yapacak siz ödeyeceksiniz olayı tamamen yalan yani. adam bide bana whatsapptan kayıt atıyor işte cevap vermiyorsun bu şekilde olmaz böyle anlaşmamıştık, biz arabasını yaptırdık adamın hatta ertesi gün teslim ettik adam bana whatsapptan ses kaydı atıyor sarhoş arkadaşın falan diye böyle imalı imalı hakaret ediyo hafiften ben kaydını aldım zaten.


  • goodenuff  (20.06.22 20:57:34) 
@divit - yaptırdığımı kanıtlayabiliyorum evet aracın yapıldıktan sonra fotosu var bende. ki adam zaten arabayı almaya kendi bile gitmemiş adam yollamış. valla biz aracı teslim ettik. tek sıkıntım o tutanak, dediğim gibi bi çok insan hiçbir şey olmaz diyor. ama ben panikliyorum işte


  • goodenuff  (20.06.22 20:59:08) 
rentacardan kurtulmuşsun dua et. böyle durumlarda hem teminatda duran tüm parayı yakarlar hem de aracın yattığı ettiği süreyi vs şişirerek alırlar.

olay bitmiş gitmiş kendi aranızda anlaşmışsınız, artık alkollu olduğunuzun da ispati yok seni rahatsız edebileceği bir durum yok. kız da bu fırsatçıları ciddiye almasın, rahatsız ederse savcılığa şikayet edeceğini belirt.

hatalısın ve ucuz kurtulmuşsun, harcadığın para karşılığı güzel bir ders almış oldun.
  • orpheus  (20.06.22 21:00:17 ~ 21:02:17) 
dostum bir kere
kiralanan aracın kaskosu kiralayan kişi sürdüğü sürece geçerlidir
kiralanan aracın kaskosu alkollüysen geçerli değildir

yani sen bu kazada haklı olsan bile bu 2 yerden tertemiz gol yiyecekken, tamamen adamlar polis çağırmadığı için kurtarmışsın. normal şartlar altında adamların polis çağırıp, alkol testi yaptırması, sonra da polisin tutanağı tutması ve işin sigortalardan yürümesi lazımdı, öyle olsaydı hem ehliyetsiz araç kullanmaktan, hem alkollü araç kullanmaktan cezayı yer, üstüne bir de sigortadan yüklü yüklü paraları ödemen gerekirdi.

adamın size arabayı teslim etmesi falan da acayip ilginç. belki adam suça karıştı, belki o gece bir şey olacak işi size yığacak ben arabayı ona vermiştim, araç ondayken oldu diye. onu teslim almanız da çok büyük bir cahillik olmuş. adamın arabasını neden siz alıp yaptırıyorsunuz? sanayiye çektirsin, yaptırsın, parası neyse ödeyin. acayip saçma bi durum.

sonuç olarak bir şekilde iki tarafı da idare etmişsiniz, arabayı da yapmışlar, adam arabasını da almış. adamları engelleyin, gerekirse telefon numaranızı değiştirin gitsin. bu saatten sonra yasal bir şey çıkamaz gibi görünüyor, alkollü olduğunu tutanak altına da aldırmamış, arabayı ehliyetsiz kişinin kullandığı da belli değil.
  • roket adam  (20.06.22 21:13:41 ~ 21:14:20) 
@roket adam - şimdi şöyle bir şey var adamlar zaten bize yaptırın aracımı diyince bizde dedik tamam yaptıralım ben abimi arayayım gelsin o halletsin dedim çünkü abim zaten galeri işiyle uğraşıyo, çekicisi falan var kendine ait o geldi aldı gitti. zaten bizim rent a car tanıdık, abimin arkadaşı o da. o da bana dediği tek şey şu, boşver sıkmayın canınızı bişey olmaz yaptırırsınız getirirsiniz dedi o kadar. o da dert etmiyo.

fakat şimdi fark ettim ben adama yaptırdıktan sonra aracın fotosunu göndermişim bak böyle oldu diye sadece boya atılacak üstüne diye, o da bana tamam kardeşim demiş. şimdide bugün bana şu mesajı atmış "bana dön kpnuşalım ne yapajaz, arabay kendı haline getımenizi istiyorum, biz nasıl annaşdık, siz nasil yapınız, arabay gördünmi?"
  • goodenuff  (20.06.22 21:18:43) 
öncelikle gecmis olsun. tutanağa epeyce güldüm. ama güzel olmuş tabi. sabah 4 kafası ile.

bir kere birak bu tutanağı siz normal tutanak tutsanız bile geçersiz olur. çünkü, elimizde bir adet ehliyetsiz olarak araç kullanan kişi var. hatta alkollü olduğu iddiası da var ama burada işin içine promil vs. giriyor. o nedenle buradan bir şey çıkmaz. her durumda trafik polisi çağırılması gerekirdi.

gelelim dur tabelasına, evet adamın durması lazımdı. bu kavşaklarda geçiş önceliğine uymamaya girer ve asli kusurdur. alkollü olarak araç kullanmak ve ehliyet olmadan araç kullanmak ise asli kusur değildir. ehliyetsiz arac kullanmanin ayri bir cezası var ama sizi adamla muhattap etmezdi en azindan.


bu saatten sonra yapacak bir sey yok. adami tersleyeceksiniz olacak bitecek. ha bir de alkollü olarak ve de ehliyetsiz arac kullanmayın. bu sefer maddi hasarla kurtarmışsınız ama her zaman o kadar şanslı olmayabilirsiniz.
  • helenart  (20.06.22 21:48:05) 
Rent a car'ciyi taniyosun, galerici abin var ve iki tane hirbo tehditle senden para kopardikca kopariyor.

Sen cekil aradan abin konussun bu saatten sonra.
  • brkylmz  (20.06.22 23:09:47) 
Önce şurayı bir netleştirelim (sırf bunun için geldim :),
- Kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve Park halinde bulunan bir araca çarpma asli kusur hallerinden biri olmaktadır.
sonrasında, diğer arkadaşların da dediği gibi, tutanak çok bir önem arz etmiyor, araç yapılmış, teslim edilmiş. alkollü olunduğuna dair bir kanıt yok. Resimler çekilmiş, onay alınmış. Herkes işine baksın. savcılık +1
  • pccopath  (20.06.22 23:39:41) 
- Alkol isini gec o bi "iddia". polis cagirsalarmis.
- Abin arabayi yaptiktan sonra foto cekmis mi yada dükkandan kamera kaydi vs? cunkü begenip araci teslim almislar, o zaman teslim almasalarmis.
-tutanak icin bi bilgim ama.
  • c1b2k3  (21.06.22 14:24:32) 
Geçmiş olsun. Ben sizin tutanak işlerinden bağımsız olarak söylüyorum , sabah 3-5 saatleri araba sürmek için en tehlikeli saatler. Genelde bir iki bira daha alalım, tekel kapanmadan son sefer yapalım falan diye çıkılır hep böyle kaza yapılır. Vücudun shutdown saatleridir bunlar. Göz açık olsa da basiret bir anda bağlanır. Hele bir de işin içinde alkol var.

HIMYM'ın bir bölümü vardı. Gece 2'den sonra iyi bir şey gelmez başınıza diye. Alkollü geceler için daha doğru bu laf. Son alkolünüzü bu saatlere kalmadan alın evinizde içip sızın.

Heriflerin bir şey tutturacağını sanmıyorum. Çok dertleri varsa polise gitsinler. Alkol malkol artık kanda kalmamıştır. Bir şey tutturamazlar. Boş A4'e de bir daha hayat boyu imza falan atmayın.
  • rosencruz  (21.06.22 15:30:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.