[]

Klima ile ısınmak mümkün mü?

Ankara veya kışları soğuk geçen bir şehirde; klima bir salonu ısıtabilir mi? ısıtmaktan kastım üşütmeyecek kadar, sıcacık değil. (12000 btu lg inverter klima)




 
biz bi dönem denemiştik 10 sene önce kadar. korkunç bir fatura gelince bir daha bulaşmadık.


  • axwell  (20.06.22 19:51:06) 
Hayır mümkün değil.
Yalıtımı iyi olan fakat yerden ısıtmanın yeterli gelmediği bir binada kuzey cephesinde işe yaramıyodu(iç anadolu)
Bir de benim gözlerimi kurutuyordu mesela, içerinin havası genel olarak kuru oluyodu eğer böyle şeylerden etkileniyorsanız iyi incelemelisiniz.
  • megalomaniac  (20.06.22 20:22:18) 
Eksi derecelere inen bir yerde çalışamıyordu sanırım. Çalışmak için önce dış üniteyi ısıtıyordu, sonra çalışıyordu. Ama kısa süre içerisinde dış ünite yeniden soğuduğu için yeniden önce onu ısıtmak vs.

Isınmaya en çok ihtiyaç duyduğunuz günler de zaten bu günler olacak.

Yanlış biliyorsam bile biri gelir düzeltir şimdi :)
  • michael_knight  (20.06.22 20:41:51) 
Ben cocukken izmirde evi klimayla isitirdik ama oda sicak olmazdi. Simdiki elektrik fiyatlariyla hem isitmaz hem uzer.


  • kuzey li  (20.06.22 20:59:43) 
bence ankara'da klimayı calistirmadan kisin otursan calistirdiginla esit miktarda üşürsün. :) hem elektrik faturasi gelmez. üzülmezsin.

illa ısıtacak bir sey lazimsa elektrikli isitici kullanabilirsiniz. muhtemelen klima kadar elektrik harcar.
  • helenart  (20.06.22 21:50:29 ~ 21:50:42) 
Aslında elektrik bedava olacak yeteri kadar güneş paneli var. Ama ısıtmaz diyorsunuz, bence de ısıtmaz evet


  • KUCO  (20.06.22 21:58:29) 
elektrik bedava ise yağlı radyatör bak derim. Bir oda olarak düşününce klimadan çok daha etkili olur.


  • biravekahve  (20.06.22 22:09:14) 
Ankara'da yeterli olmayabilir ama Mersin filan demisler sasirdim. Yunanistan'da yasiyorum, kisin sadece klima kullanarak isiniyorum ki yalitim filan hak getire sicak havanin ciktigini nerdeyse gozumle goruyorum :D ama bu bana yetiyor acikcasi. cok nadir radyatoru aciyorum (merkezi) ama elektrik gunes enerjisi filan olsa klimadan sasmam. ki klima da eski bayaa...


  • supergirl  (21.06.22 00:26:04) 
Ankarada hayatta kalacak kadar ısınmak için muazzam fatura ödersin. Ufo tarzı birşey almak daha mantıklı illa elektrikli olacaksa.


  • pofudukayi  (21.06.22 14:05:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.