[]

tüm pencerelere demir parmaklık taktıran kiracı

haber vermeden parmaklık taktırmış. ne yapmak gerekiyor. depozito da almamıştık. çıkarken söküp götürecek mi? eve zararı masraf çıkarrır mı? arayıp hesap sorim mi? ben de bilmyorum.


0 daire 5. kat

 
kimse hobi olsun diye parmaklik taktirmaz. demek ki ihtiyac varmis. siz yapmamissiniz o insiyatif alip yaptirmis.


  • buenosdias  (20.06.22 11:01:27 ~ 11:01:48) 
bahce kati ya da birinci kat herhalde ev. e guvenligi icin yapmis. sorun nedir ki? kirli pasli eski bi sey taktirmadiysa dairene iyilik etmis oldu.
giderken de goturmez tabii ki napsin o demirleri :)

yani ben bir sorun goremedim. kiradan dusmeye calisirsa kabul etmezdim ama. sonucta demirsiz gorup kiralamisti.
  • Kittie  (20.06.22 11:05:05) 
iyi de habersiz kendi kafasına göre yaptırmış.. apartmandan izin toplamak gerekmiyor mu? ben kira ödemicem diyerek canımı sıkabilir mi? biz parmaklık istemiyoruz dairede, sökülmeleri daireye zarar verir mi? bunlar canımı sıkıyor. bide en çok canımı sıkan babam evi kiraya verme dedi, ben elime para geçsin diye verdim, babamdan yiyeceğim azar çok canımı sıkıyor


  • aloneinthedark  (20.06.22 11:05:50 ~ 11:08:18) 
depozito almamanız sizin hatanız. bu hatanın bedeli de daireye/Duvara zarar gelirse karşılanmayacak olması. depozito zaten bunun için var. siz baştan istemeyerek bunun gibi olasılıkları göze almışsınız.

taktırdıktan sonra ne yapmak gerekebilir ki? devam edeceksiniz. bu soruyu önce soracaktınız. sizden böyle bir talebi oldu mu? ev sahibi olarak sizin yaptırmanız gerekirdi veya istemiyorsanız hayır yaptıramazsın demeliydiniz. yaptırması halinde de yine yukarıdaki depozito meselesine geliyoruz, oradan düşecektiniz.

kiradan taksit taksit düşmesini önerebilirsiniz ama neden kabul etsin.

ek olarak ev kiralayacak yaştaysanız babadan azar yiyecek yaşta olmamanız gerekir. veya bunu düşünmemeniz gerekir. böyle böyle birey olunuyor.

geçmiş olsun.
  • rewlack  (20.06.22 11:24:33) 
rewlack +1
parmaklığı söküp götüreceğini sanmıyorum, yaptırırken de sormadığına göre muhtemelen kiradan da düşmeyecek.

sonraki kiracı beğenmezse söktürür, siz bu masrafa dahil olmazsınız.

aslında arayıp sorsa daha iyiymiş ama sonuç olarak ev sahibi olmak bu tip riskleri barındırıyor.
insanlar orada yaşıyor sonuçta, kendini öyle ya da böyle güvende hissetmiyorsa demir de yaptıracak, sineklik de yaptıracak, başka talepleri de olacak.

babanızdan azar işitecekseniz de o sizin sorununuz, kiracı bunu düşünmekle yükümlü değil ki.
  • blatta hiberna  (20.06.22 11:31:02 ~ 11:31:57) 
giriş kat olsa neyse de 5. kata demir parmaklık mı takılır yahu. bu konuda konuşmuş muydunuz öncesinde hiç?

çıkarken ister söksün götürsün ister bıraksın keyfi bilir siz kiradan düşmesini falan kabul etmeyin kesinlikle.
  • hadsafhada  (20.06.22 11:32:44) 
ciddi bir konu, habersiz bu boyutta bir tadilat/değişiklik yaptırmak sözleşme fesih sebebi olur. kontratınıza bakın.


  • nuisance  (20.06.22 11:37:11) 
Depozito almamakta çok fazla bir kaybınız olmaz. Adam böyle bir uğraşa giriştiyse o evde uzun süre oturmak niyetinde ve aldığınız depozito bu enflasyonist ortamda 3 sene sonra zaten çerez parası olacaktır.

@nuisance nin de dediği gibi yaptığı işlem sözleşme fesih nedenidir. Alın karşınıza, sözleşmeyi yenileyelim. Çıkarken söktüreceğinizi ve eve vereceği hasarı tanzim edeceğinize dair bir madde koyalım aksi taktirde sözleşme fesih yoluna gidiyorum deyin. Kabul edecektir. Bir üzret de talep edemez.

Muhtemelen küçük çocuğu var ve camdan düşer diye korkuyor. Ya da ev en üst kattaysa eğer, 2000 li yılların başını yaşamış bir paronaya sahiplisi. 2000 li yılların başında Avrupa Topluluğu uyum yasaları uygulamasıyla hırsızlığın cezası komik değerlere düşmüş, Türkiyede hırsız sayısında bir patlama yaşanmıştı. O dönemde en üst katlara girmek en kolayı olduğu için en üst katlarda parmaklık görmek alışıldık bir hal almaya başlamıştı.
  • Mirket  (20.06.22 12:07:18) 
Evde zihinsel engelli bir birey varsa onun güvenliği için yapmıştır, yoksa akıl işi değil 5. kata yaptırmak.

Bence hiç ses etmeyin, kalsın öyle. Kiradan düşmeye kalkarsa büyük ayıp, itiraz edersiniz. Ama bunun için canınızı sıkmayın, kiralık ev bu duvar da kemirilir, kapı da ısırılır, klozet taşı da kırılır.

Sonradan düzgün söküldüğünde büyük sıkıntı olmaz, kırarak değil de keserek sökülür zaten.
  • John Bloor  (20.06.22 13:21:33) 
deli olabilir bence yoksa 5. kata parmaklık nedir ya resmi var mı atar mısın merak ettim.


  • sizofren06  (20.06.22 13:27:53) 
Alt kattaki taktirdiysa bize tirmanir diye oyle oyle 6,7 gidiyor. Bizde de aynisi olmustu.

Eve zarari olmaz ama dis cepheye tamir boyasi gerekir.
Baban gecerken gorurse patlarsin yoksa sana bir zarari yok, hic gormesen haberin olmazdi.

Yalniz haber vermeden onu yapan iceriye duvar bile ormustur :)
  • divit  (20.06.22 16:54:38) 
5. kata demir parmaklık yapılana kadar o apartmanın yöneticisi yokmuymuş? böyle bir şey yapılmasını kat malikleri zaten kabul etmez dış cephe yönetmeliği sözleşmesi var .sizin evinizden ziyade dış cepheye zarar vermiş durumda ve yalıtıma zarar verdiyse ki vermiştir apartman rücu eder size sağlam bir ödeme çıkabilir.


  • jamswety  (20.06.22 17:17:04) 
evde küçük çocuk veya hasta birisi var mı?

insanlar kendisini pencereden atmaya kalkışmasın diye de yapılıyor bu parmaklıklar. illa giriş katta olmuyor her zaman. eğer evde küçük çocuk varsa ve sürekli camdan sarkmaya çalışıyorsa veya zihinsel olarak handikaplı birisi varsa böyle önlem almış olabilirler. bu oldukça yaygın bir önlem. çoğu zaman uzmanlar da önerebiliyor böyle durumlarda.

elbette ev sahibine bilgi verip yapılsa çok daha makbul ve doğru olurdu. karşı çıkmanızdan endişe duyup kendi cebinden ödeyerek yaptırma yoluna gitmiş de olabilirler.
  • debian  (27.03.23 21:41:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.